PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=5228}

Duch

Poltergeist
1982
6,9 39 tys. ocen
6,9 10 1 39268
6,4 29 krytyków
Duch
powrót do forum filmu Duch

1/10

ocenił(a) film na 1

To ma być horror?? Na żadnym horrorze jeszcze się tak nie zawiodłam! ten film podchodzi już bardziej pod komedię. Beznadzieja!

użytkownik usunięty
back_wytyka

a mnie taki oldschool'owy klimat bierze...

ocenił(a) film na 10
back_wytyka

back_wytyka hahahahahahaha no bo jak oglądasz gumisie i pokemony to nie ma się co dziwić hhahahahahahahahaha

ocenił(a) film na 7
back_wytyka

ja film oglądałam mając 6 lat i do dziś klaunów się boje:P
potem już go nie oglądałam, pewnie gdybym to zrobiła teraz rozbawił by mnie bardzo...

ocenił(a) film na 7
back_wytyka

przecież to klasyka.
niektóre sceny przeszły do historii.

ocenił(a) film na 8
Devi

nie wiem co za idioci oceniają film 1/10,skoro zasługuje na co najmniej
5/10.Film nie jest zły,dobra muzyka i ogólnie OK.

ocenił(a) film na 7
Benoits

Dzieci wychowane na Hostelach i Piłach nie docenią horroru, w którym nie sika krew i nie ma odcinanych kończyn ;)

Devi

Tak, to horror mojego dzieciństwa... Chyba pierwszy jaki oglądałam.
Tak się kiedyś bałam tego filmu, że strach budziło we mnie śnieżenie telewizora. Oglądałam ostatnio, bardzo miły powrót ;)( lecz już nie tak straszny ) Zdecydowanie klasyka wśród filmów grozy.

ocenił(a) film na 9
tralallalala

Też ostatnio sobie go przypomniałem - oglądałem go jakieś 10 lat temu i... nadal daje kopa po tylu latach. Wspaniały film i jakże wspaniały klimat. Nic dodać, nic ująć :) KLASYKA

ocenił(a) film na 9
yarex12

10 lat? ... Ja widziałem go chyba ponad dwadzieścia lat temu. Nie pamiętam w którym roku była premiera w Polsce, ale byłem na nim w kinie, chodziłem wtedy do "podstawówki" i musiałem się nieźle namęczyć aby mnie do kina wpuścili. ... to dopiero był "odlot". Teraz po tylu latach ponownie go obejrzałem i chociaż nie był już dla mnie straszny, to nadal "cieszy oko".

ocenił(a) film na 8
Peewit

to również mój pierwszy horror. Klasyka. Scena z plakatu należy już do kultowych (została wykorzystana w grze Ghost Master i w sitcomie z Disney Channel "Suite Life of Zack and Cody") Nie jest może jakiś bardzo straszny, ale ja jeszcze nie spotkałam się z horrorem który by mnie bardzo przestraszył.

ocenił(a) film na 2
Miss_Madeleine

Film obejrzałem dziś. Po raz...2. pierwszym razem ogladałem go w dzieciństwie i mnie troche przerażał a teraz? Ścierwo. Dno, metr mulu itp, itd. Żałosne, zero strachu. Lubie filmy w tym klimacie ale to nie to!! Tragedia. Dałem 2/10 bo w dzieciństwie przerażała mnie ta dziewczynka gapiąca sie w tw i latające krzesła.

mick121

mozna mieć wlasne zdanie nt filmu moze sie nie podobac ale dawac 1/10 i zarzucac filmowi ze nie jest horrorem to lekka przesada. moze jeszcze stwierdziz ze psychoza hitchcoca to tez nie horror ? to wspolczesnie nie ma horrorow tylko jest glupie zabijanie, im wiecej krwi i trupow tym lepiej bo teraz niestety strasszy sie obrazem a nie nastrojem filmu tak jak bylo chociazby w psychozie, ptakach czy znakomitej nocy zywych trupow

ocenił(a) film na 9
kamilek_6

Jeśli ktoś był na premierze horroru z tamtego okresu to wie, jakie kiedyś robiły one wrażenie na widzu. A dzisiaj, jeśli nawet wrażenia są mniejsze to za to sentyment większy. Absolutna klasyka gatunku. Gorąco polecam!