PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=5228}

Duch

Poltergeist
1982
6,9 39 tys. ocen
6,9 10 1 39268
6,4 29 krytyków
Duch
powrót do forum filmu Duch

Klasyk:), to już kolejny film potwierdzający moje zdanie, iż stare horrory są najlepsze! Duch, Poltergeist może nie tak fantastyczny jak Piątek Trzynastego, oceniłem na 9:)

użytkownik usunięty
stanleylockhart

Jak byłam mała to się strasznie bałam tego filmu :)

ocenił(a) film na 8

Ja właśnie też:) Duch oglądałem kiedyś na TVN-ie, baardzo dawno temu to było.. Piątek Trzynastego poznałem już jako starsze dziecko, ale do dziś jest to mój ulubiony horror:)

ocenił(a) film na 7
stanleylockhart

Piątek trzynastego jest tak banalny, że aż ciekawy, kiedyś był cykl na TVP1, że w każdy piątek leciała któraś z części, nieźle się ubawiłem ogladając to ;p nie zestawiałbym tych 2 filmów, bo są zupełnie inne, 'Ptaki' to jest dopiero horror, albo 'Omen' :)

ocenił(a) film na 8
rafalskies

Właśnie podczas tego cyklu poznałem Piątek trzynastego! ;) no i mówiąc o jego fenomenie (w tamtych czasach nim był), myślę bardziej o klimacie jaki stworzył- obóz nad jeziorem w lesie, nieśmiertelny Jason, krwawe jatki, dzieciaki nieświadome bliskiej śmierci itp. Oglądałeś więc raczej wiesz o co mi chodzi;)
Druga sprawa, rzeczywiście nie ma co zestawiać 'Ducha' z 'Piątkiem 13ego', ale wspomniałem o nim tylko w pryzmacie starych filmów :)
A 'Omen' oczywiście jak najbardziej świetny film, tu zestawiłbym go z Dzieckiem Rosemary równie dobrym :)) Zauważmy , że nadal są to stare filmy, więc jak gdyby potwierdza się to o czym wspomniałem w temacie tej dyskusji ;p

użytkownik usunięty
stanleylockhart

Już dawno nie oglądałam ,,Ducha''.Może teraz nie bedzie dla mnie taki straszny,ale miło będzie go znowu zobaczyć;)Pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 8

Nie wątpię:)) Filmy trzeba sobie sukcesywnie przypominać:)))
Pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 9

Ja miałam podobnie jako dziecko, do tej pory dość wyraźnie pamiętam niektóre sceny :). Miałam nagrany ten film na kasecie i oglądałam tylko w towarzystwie starszego brata bo sama nie miałam odwagi ;). Chyba też się zdecyduje na ponowne obejrzenie.

ocenił(a) film na 8
theagatas

Ponowne obejrzenie byłoby świetnym sposobem na odświeżenie wspomnień z tamtych lat:)
Też mam zamiar to zrobić bo również wiążę z nim wiele fajnych wspomnień :))
Pozdrawiam;)

użytkownik usunięty
theagatas

Ja tez pamiętam duzo scen,choć dawno nie oglądałam filmu.Na przykład jak matka weszła gdzieś do jakiegoś innego wymiaru po swoją córkę a jej mężowi i tej kobiecie-medium ukazała się upiorna twarz demona ;P Pozdrawiam

użytkownik usunięty
stanleylockhart

Zgadzam się znakomity klasyk, szkoda że 3 części nie można kupić w polsce.

ocenił(a) film na 7
stanleylockhart

Hehe, dokładnie :) Oglądałam kilka razy jako dziecko i później bałam się spać przez tego klauna, ale film i tak był według mnie świetny :D