PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=5228}

Duch

Poltergeist
1982
6,9 39 tys. ocen
6,9 10 1 39268
6,4 29 krytyków
Duch
powrót do forum filmu Duch

Szczerze mówiąc, oglądałem ten film niezbyt dokładnie i była taka jedna scena, której nie
rozumiem. Chodzi o ten moment, kiedy Diane przechodzi przez portal, żeby uratować córkę. W
pewnym momencie ta babka medium krzyczy coś w stylu "Chodźcie moje dzieci" do tych duchów z
innego wymiaru tak jakby była po ich stronie. Z tego co pamiętam potem zrobiła jeszcze coś, co
wskazywałoby na jej złe zamiary. Ale ostatecznie pomaga rodzinie i wychodzi na to, że była dobra.
Mógłby mi ktoś to wyjaśnić ?

NewJoker

ja to rozumiem tak ze dla tych duchów przejście do światła to po prostu odjeście na drugą stronę dlatego ta medium krzyczała do tych duchów ale to tylko moja interpretacja

ocenił(a) film na 7
NewJoker

Ona powiedziała że są różne zagubione duchy które zamiast iść do prawidłowego światła (metafora nieba), przyczepiły się do światła które emanowało z córki, ale że jest też jeden zły duch którego nazwała bestią i to on ją wciągnął do szafy. Możnaby więc powiedzieć że mogła mówić do zagubionych duszyczek, bo ostatecznie nie wydawała się mieć złych zamiarów, chociaż sposób w jaki to mówiła sprawił że w tym momencie myślałem że próbuje kogoś ożywić kosztem Diane :)

rybap

A szkoda, bo byłby niezły zwrot akcji.