Daję 1/10 za zmarnowanie mi 20 minut z życia.
ten wpis zaś jest tak żenujący, że doprawdy aż szkoda czasu, by marnować go na komentarz. Co zaś się tyczy Poltergeista....
Film klasyk, po prawe 30-tu latach prawie się nie zestarzał. Kapitalne story, mistrzowska reżyseria, klimat.
całkiem niedawno oglądałem twór panów od Piły, co się zwie Insidious. Jakże to było irytująco wtórne widowisko.
Nie wystarczy zachwycać się dziełami mistrzów w swoim gatunku, by zrobić coś w przybliżeniu tylko dobrego.
Poltergeist ma wszystko, co powinien mieć dobry horror i śmiem sądzić, że długo jeszcze będzie się bronił. Za parę lat raz jeszcze po niego sięgnę i może dodam jeszcze z gwiazdę (z ośmiu, na które spokojnie zasługuje), po obejrzeniu kolejnych wtórnych filmowych podrobów.
Zgadzam się :) Niektórzy nie potrafią docenić oldschoolowych horrorków i zachywacją się tylko nowymi horrorami z jakimiś Bóg wie jakimi efektami a nie dostrzegają potężnego klimatu, który jest podstawą filmu :)
jesteś głupi, zobacz ile ten film ma lat. To klasyka.. zresztą sądząc po twoim guście nic ciekawego sobą nie reprezentujesz, toteż nie radzę sugerować się opinią znawcy igneusa ;)
macie racje dałem temu horrorowi 6/10 bo to całkiem fajny film szkoda tylko że mnie nie wystraszył :(
ale cały czas trzymał w napięciu...
i pomyśleć że wyreżyserował go mój ulubiony reżeser uwielbiam Spielberga chociażby za serię JURRASSIC PARK
teraz nie mówiłem o horrorze tylko o thriler to po pierwsze a po drugie
wiem że gadamy o horrorze człowieku jak masz takie głupie komentarze wpisywać to lepiej sobie odpuść ;p
Spielberg o ile pamiętam był autorem scenariusza, producentem i kimś tam jeszcze, ale na pewno nie reżyserem tego filmu.
Albo ja coś źle zrozumiałem, albo już nie pamiętasz co napisałeś :P. Pozwól, że zacytuję:
"macie racje dałem temu horrorowi 6/10 bo to całkiem fajny film szkoda tylko że mnie nie wystraszył :( ale cały czas trzymał w napięciu... i pomyśleć że wyreżyserował go mój ulubiony reżeser uwielbiam Spielberga(...)"
Dalsza część jest praktycznie bez znaczenia, bo kontekst jednoznacznie wskazuje na Spielberga jako reżysera Poltergeista.
ja tak napisałem serio ?
masz rację nie pamiętam co pisałem zaraz to poprawię ;p
macie racje dałem temu horrorowi 6/10 bo to całkiem fajny film szkoda tylko że mnie nie wystraszył :(
ale cały czas trzymał w napięciu...
osobiście wolę : JURRASSIC PARK ten film ta seria też trzyma w napięciu i jest o wiele lepsza moim zdaniem
i pomyśleć że wyreżyserował go mój ulubiony reżeser uwielbiam Spielberga chociażby za serię JURRASSIC PARK
ps: za wxześniejsze pomyłki przepraszam
To że film jest stary to nie znaczy że jest to jakieś cudeńko. Myślicie wszyscy że stare filmy to tylko same dobre filmy ?! Ten film to jest porażka, po prostu mi się nie podobał . Nie polecam nikomu.