PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=5228}

Duch

Poltergeist
1982
6,9 39 tys. ocen
6,9 10 1 39262
6,4 29 krytyków
Duch
powrót do forum filmu Duch

Ten film był do niczego............. Oglądałam go raz i już nie zamierzam......

MadziO_o

sama jesteś do niczego ale się nie dziwię skoro piszesz takie idiotyzmy

użytkownik usunięty
Armagedon

Seccolo nie przejmuj sie...
Jakby nasza kochana Madzia15 "wslizgnela" sie na ten film majac 12~13 lat do kina w latach 1989-1992 to by wiedziala o co chodzi :)
Film jest super, chociaz nie wiem dlaczego jest zakfalifokowany jako "horror".
Powinien byc raczej jako "horror-komedia" albo "thriller" (chociaz to moze byc za mocne skojazenie dla znawcow gatunku).
Jak na tamte czasy film byl mocna pozycja jak na film grozy, jednak w dzisiejszych czasach ludzie po prostu smieja sie z tego, ze to co pare lat temu bylo niezlym horrorem lub filmem grozy nagle stalo sie komedia, poniewaz teraz juz nawet w kreskowkach sa lepsze efekty:/
Film pozostaje filmem i jak na owe czasy jest naprawde niezle zrobiony i u mnie zawsze bedzie wystepowal jako horror:)

8,5/10

ocenił(a) film na 9

Eee tam, bzdury gadasz ;) Jakiś rok temu oglądałem ten film w TV i bałem się jak za dawnych lat! Owszem, efekty może nie są tak pioronujące jak kiedyś ale ten KLIMAT! Carol-Anne, telewizor, te szumy... Ehhh... Niewiele współczesnych horrorów robi takie wrażenie. Niestety.

jakbym odbierała horrory tak, że jest beznadziejny, jak się nie boję, a świetny jak się boję, to szczerze mówiąc tylko Egzorcysta byłby dobrym horrorem.