PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=5228}

Duch

Poltergeist
1982
6,9 39 tys. ocen
6,9 10 1 39268
6,4 29 krytyków
Duch
powrót do forum filmu Duch

Oglądałam go chyba 2 razy. Raz gdy byłam mała i właśnie ten raz najbardziej pamiętam. To jeden z moich ulubionych filmów i mam do niego sentyment. Nie rozumiem bulwersujących się ludzi, którzy niemalże krzyczą na forum ''i to ma być horror?!, co to za badziew, nic strasznego!, 1/10 pkt.''
Zastanówcie się chwilę. Horror nie oznacza non stop lejącej się krwi i strasznych postaci. Nie podoba się Wam, to nie oglądajcie, ale też nie krytykujcie, bo są różne gusta.
SUPER FILM, trzyma w napięciu i jest ciekawy, bardziej bym go zaliczyła do thrillerów.
Pozdrawiam. ;)

ocenił(a) film na 8
reinette

zgadzam się,pierwszy raz oglądnąłem go gdy miałem 12 lat,Lekko mnie przeraził
i nic więcej(do dziś boje się sceny z tym klaunem).Pozostał mi do niego
sentyment;mimo to i tak jest super.

użytkownik usunięty
reinette

Zgadzam się. Horror to nie trupy i hektolitry krwi, tylko konsekwentnie budowana atmosfera napięcia. Może i "Duch" nie jest jakoś szczególnie przerażający, ale na bajkę dla dzieci też się raczej nie nadaje :P Poza tym ja też mam do tego filmu sentyment. Naprawdę zdarzają się znacznie gorsze filmy :)

ocenił(a) film na 9

I ja nie rozumiem co jest z tą średnią. Film co najmniej bardzo dobry. Powiedziałbym nawet "klasyk". Oczywiście gorąco polecam dla tych którzy nie mieli jeszcze przyjemności jego zobaczenia :-)

użytkownik usunięty
reinette

to w takim razie Ty nie chwal, bo są różne gusta. Jest wolność słowa, każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie, nawet gdy jest ono sprzeczne z Twoim:) to do założyciela tematu