Bez chwili wachania daję 1/10... Bo co w tym filmie jest z horroru?? Można się jedynie trochę pośmiać np. kiedy ta łapa wyłazi z TV albo kiedy wszyscy jak jacyś schizole zaczęli się oglądać na wszystkie strony i szukać tej głupiej dziewczynki, która Bóg wie skąd mówiła :P. Gdybym włączył TV na tą scenę to bym sobie pomyślał, że nieźle się naćpali :P.Nazywacie to horrorem?? Nie było tu NIC strasznego...
I przez to nie lubię ludzi na filmwebie... Nie można wyrazić swojego zdania, bo od razu cię atakują... Ehh...
No sorki, ale to, że wy lecicie z płaczem do mamusi jak zobaczycie film w której nie ma ani jednej strasznej sceny, a efekty specjalne przypominają animowane filmy Disney'a to już nie moja sprawa.
Czy Tobie chodzi tylko o statystyki?
South Park to serialik dla mas.
Idź lepiej się zabić, bo Kenny podobno zawsze ginie...
Czegóż się spodziewasz:
Znienawidzony film:
2.P l a c Z b a w i c i e l a - nudny, przereklamowany i o niczym.
Czy ktoś to rozumie?
A ja sie poniekad zgadzam z tworca tematu. Mnie ten film rowniez nie przestraszyl, ale bardzo doceniam go za pomysl i pewnego rodzaju nowatorstwo. Oprocz tego swietne Spielbergowskie efekty. Film jest niezly, ale wg. mnie nie wyroznia sie niczym szczegolnym oprocz zalet wymienionych powyzej. Ja daje 6+.
pozdro
krokodyl ;]
PS: South Park uwielbiam. :)
wg. Goku film, który jest otagowany jako np. horror, a w rzeczywistości nie jest straszny, zasługuje odrazu na 1... to chyba świadczy o pewnym ograniczeniu. a co z innymi walorami? nigdy nie dałem filmowi 1, bo nie uważam, żeby powstał kiedykolwiek film, który zasługuje na tak niską ocenę. na ogólną ocenę składa się analiza wielu aspektów.
niezgodze sie tu z toba oto jest najgorszy film jaki kiedykolwiek zostal wyprodukowany oto link do niego: http://www.filmweb.pl/f458738/Zombies+Gone+Wild,2007 ;)
pozdrawiam caluski :*:*:*:*
Sorry ziomek ;] ale twój ulubiony "Dom woskowych ciał" nie prezentuje sie dużo lepiej od tego filmu, a wręcz pokusze sie o mocniejsze stwierdzenie: to jest klasyk, wtedy ludzie srali w gacie oglądając ten film, a dom woskowej kupy jest do niczego ;]
Atmosfera grozy. Czy dla ciebie horror to film o litrach krwii i odrabywanych glowach ? Coz, idz ogladaj Pile, to kino w sam raz dla ciebie, ciekawe ile szarych komorek pozostalo w twoim mozgu.
niestety zgadzam sie... to komedia a nie horror... bez klimatu... jakiś taki... nijaki.. czego innego spodziewałem sie po tym filmie.
"Duch" to horror z prawdziwego zdarzenia, chociaż popisy efektów specjalnych są trochę za obfite. Klimat jest i amtosfera grozy. W czasach kiedy "Duch" wszedł na ekrany był prawdziwym wydarzeniem i hitem, i słusznie bo film przyprawiał o dreszcze. Może dzisiaj juz nie straszy ale trzyma poziom dobrego kina grozy.
Zgadzam się z tobą Pablos. Efekty specjalne nie robią takiego wrażenia jak kiedyś ale nie ma się co dziwić skoro film jest z 1982 roku! Najważniejsze że film ma klimat i trzyma poziom.
Ograniczenie umyslowe kieruje wiekszoscia tego typu ludzi ich nieracjonalnych ocen filmu.
Film na dzien dzisiejszy jest komedia ale ludzie sie go doslownie bali kiedy wyszedl na ekrany kin.
Czasy sie zmieniaja i tyle, wez to pod uwage, ze technika idzie do przodu a ludzi sa coraz bardziej wymagajacy.
Pomysl sobie co by sie stalo jakbys 20 lat temu dal pograc komus w gre 3D, oszalaby i by go wywiezli do domu wariatow, bo czesc ludzi przezywala gry mimo ze mialy slaba grafike jeszcze bazujaca na 2D. Dzisiejsi odbiorcy po prostu wymagaja wiecej i tyle.
horror na swoje czasy byl szczytem mozliwosci.
niestety takie mamy czasy, dzieci neo i oszołomy. osobiscie mam zajebisty sentyment do tego filmu bo ogladałem go w kinie bedac małym dzieciakiem i nadal uwazam że jest świetny.
Niezła dyskusja, prawie wszystko zablokowane ;) Nie zgodze się z tobą, film, który jest starszy ode mnie, wywarł na mnie wrażenie. Miał klimat horroru, czego brakowało a'la horrorowi z Paris Hilton.
No nie był tak bardzo straszny, ale ludzie!!!! Świetny!!!!! Najlepszy początek:
"Halo??? Jak wyglądasz??? Mów głośniej, nie słyszę cię!!! Pięć. Tak Tak Nie wiem. Nie wiem..."
Heather O'Rourke była super. Teraz pewnie byłaby świetną aktorką... Urodziła się w tym roku, co moja mama...
Absolutnie się z Tobą nie zgadzam, ponieważ jest to dużo lepszy film niż dzisiejsze horrory typu "The Ring", a o domu woskowych ciał z Paris Hilton to już nie wspomnę ;). Poza tym czego się spodziewasz po filmie z 82 roku? Efektów specjalnych tworzonych przez nowoczesne oprogramowania? Moim zdaniem to klasyk i klasykiem pozostanie niezależnie od czasu jaki upłynie od jego produkcji.