PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=5228}

Duch

Poltergeist
1982
6,9 39 tys. ocen
6,9 10 1 39268
6,4 29 krytyków
Duch
powrót do forum filmu Duch

Pamiętam, jak za pierwszym razem go oglądałam i cały czas zasłaniałam oczy - a potem nie mogłam obejrzeć do końca, bo tak się bałam, że wolałam skończyć ten koszmar.

Naprawdę, trauma z dzieciństwa.
Ale mam sentyment. :D

ocenił(a) film na 9
amelia000

Ja pamiętam, że oglądałam ten film po raz pierwszy, gdy miałam około 9 lat, oczywiście z wypiekami na twarzy i pamiętam, że strasznie mi się podobał. Raczej się nie bałam, tylko byłam ciekawa dalszej akcji. Wciąż pozostaje we mnie sentyment do tego filmu i mam ochotę oglądać go znowu, a oglądałam go jakieś 4 cztery razy już.

Enigmatic_Smile

ten film był przerażający kiedyś nie mogłam go oglądać, właśnie leci na TVN7 i widze jak to wszytsko się zmienia :)

użytkownik usunięty
eromara

Holender. A ja jakoś nie mogłem nie byłem w stanie znaleźć tam nic aż tak strasznego. Poza tym samo zachowanie tych mieszkańców... porwało im córeczkę a Ci czekają na gwiazdkę z nieba. No i sam fakt że zostali sobie na dzień w nawiedzonym domu radośnie po takich wydarzeniach...

amelia000

Dla mnie to też koszmar dzieciństwa. Po obejrzeniu tego przez rok bałam się patrzeć do lustra w łazience.

ocenił(a) film na 9
amelia000

Trauma dzieciństwa, i to przez wielkie, wielkie, wielkie "T". a ile nocy nieprzespanych

ocenił(a) film na 8
amelia000

To był pierwszy horror jaki oglądałam. ;) Sentyment jest. ;D

ocenił(a) film na 5
ithurtssogood_2

Również mój pierwszy horror, 7 lat chyba miałam albo 6, nie pamiętam wszystkiego dlatego chce jeszcze raz zobaczyć i ocenić czy rzeczywiście straszny czy nie

ocenił(a) film na 8
SnapeForever

Mój również pierwszy horror.
Pamiętam ten strach, pamiętam zasłanianie oczu ... mam sentyment do tego filmu :D

ocenił(a) film na 9
angela18662

dla mnie pierwszy był Coś lub właśnie Poltergeist. niestety nie pamiętam już

ocenił(a) film na 5
amelia000

Wiedz ,że nie tylko ty jedna.. mama zawsze kazała mi się odwracać i zasypiać , ale ciekawość była silniejsza podglądałam i strasznie się bałam kiedy później telewizor w pokoju śnieżył mało nie zsikałam się ze strachu , lecz teraz kiedy na Polsacie leci ten horror o 22.00 najczęściej patrze na niego i śmieję się sama do siebie czego mogłam się bać? Samo wspomnienie jest straszniejsze od tego filmu.

TrefnaPanna

to tez był mój 1 horror!!
nawet dobrze go nie pamiętam,
ale bałam sę wtedy jak nie wiem co;p

ocenił(a) film na 9
aga0564

to jak będziesz miała okazję, to obejrzyj go po raz wtóry. ciekawe, jak teraz byś się do niego odniosła

kryslav

dobra komedia ;D
teraz nie plącze z przerażenie tylko ze śmiechu zdziwienia ;)

ocenił(a) film na 9
aga0564

oczywiście z biegiem czasu to już nie to, jak kiedyś (za gówniarza), ale zawsze się fajnie się to ogląda

kryslav

racja,film ok;)

ocenił(a) film na 9
amelia000

byłem na tym filmie w kinie w wieku 12 lat seans o 20 lub cos koło tego kino Skałka na zadupiu powrót z kolegami do domu przez park ,niezapomniane wrazenia ,było warto

amelia000

Ja oglądałam w Sylwestra i w trakcie nie był wg mnie straszny, ale po seansie wciąż przypominała się twarz klauna i nie mogłam zasnąć ze strachu. :)