PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=5228}

Duch

Poltergeist
1982
6,9 39 tys. ocen
6,9 10 1 39268
6,4 29 krytyków
Duch
powrót do forum filmu Duch

dajcie spokuj dla mnie to była komedia daje 3 za śmieszne sceny

harryp7654321

A ja 2, bo dla mnie to nawet smieszne nie było. Tak beznadziejnego horroru dawno nie oglądałam :/

ocenił(a) film na 6
parkinson

nie znasz się na klasyce to tyle...

harryp7654321

Spokój a nie "spokuj" to na marginesie : ] a co do filmu to jest w stu procentach horror, może komuś się wydać mało straszny, ale nie jest to komedia...

ocenił(a) film na 6
harryp7654321

To, że w tym filmie nie lata koleś z siekierą i nie morduje wszystkich po kolei, to nie czyni go komedią :) Zauważ jeszcze, że film jest z '82 roku i może jego realizacja może Ci się wydawać śmieszna, to wtedy nikt tak nie uważał. Dla mnie film ok.

ocenił(a) film na 3
harryp7654321

Długo szukałem tego posta, by się móc wypowiedzieć. Wokół same pochwały, ochy i achy, że "klasyk" itp. A ja na projekcji tylko się męczyłem. Brak grozy w fabule nadrobiony "groźną muzyką" i najazdami na twarz przerażonych bohaterów, przydługawy początek, brak ciągłości logicznych w wielu momentach fabuły i nie wytłumaczalne posunięcia reżysera w kilku momentach... znaczących momentach. Po prostu film jest kiepski. Motyw, gdy dziecko znika w telewizorze, może poruszyć chyba tylko świeżo upieczone matki, głęboko przeżywające fakt własnego macierzyństwa. Wiecie, takie matki, co to wrzucają na Naszą Klasę po 50 - 150 takich samych fotek swojego śpiącego maleństwa, różniących się tylko tym, że jest ubrane w inne śpioszki.

ocenił(a) film na 9
Sony_West

A ja nie jestem matką. I co?

ocenił(a) film na 10
Sony_West

No to moze Piła VII albo Droga bez powrotu 3 ?

Sony_West

O ile pamiętam to dziewczynka zniknęła w szafie, a pojawiała się w tv. Na pewno oglądałeś ten sam film? :]

ocenił(a) film na 7
harryp7654321

Z reguły jestem strasznie strachliwa, ale tutaj nawet się nie bałam iść do ubikacji zwykle po obejrzeniu horroru biorę ze sobą kija albo kapcia, lub wogóle nie idę i trzymam. Tutaj się wogóle nie bałam

selena2229

ja na żadnym horrorze nie boję się iść do kuchni czy do kibla, ale to nie znaczy że wszystkie są złe

ocenił(a) film na 6
selena2229

Ha ha ha! Tekst roku! :-D

harryp7654321

był beznadziejny ale sie usmialam . mamii gdzie jesteś ?. za sałaaaatą .... hehe

ocenił(a) film na 6
kotas

zero szacunku dla klasyki