PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=554803}

Duma i uprzedzenie, i zombie

Pride and Prejudice and Zombies
2016
5,7 19 tys. ocen
5,7 10 1 19348
4,7 9 krytyków
Duma i uprzedzenie, i zombie
powrót do forum filmu Duma i uprzedzenie, i zombie
ocenił(a) film na 8
My_Melody

Też tak z początku myślałam, ale zdziwiło mnie że do tego pseudo-filmu mają trafić dość znane aktorki...

My_Melody

Film na podstawie książki. Moim zdaniem - chyba ich pogięło. No przepraszam, ale już samo pojawienie się takiej książki jest po prostu okropne, już prędzej spodziewałabym się filmu jako pierwowzoru. Ale że jeszcze chcą to ekranizować? I to z takimi dobrymi aktorkami? Jestem naprawdę zaskoczona. Aczkolwiek pewnie film zobaczę. Ehhh

Sucrette

Również jestem przerażona. Ostatnio po raz pierwszy przeczytałam "Dumę i uprzedzenie". Uznałam książkę za absolutne arcydzieło i z miejsca stałam się fanką Jane Austen. Stanowczo protestuję przeciwko masakrowaniu takiego klasyku...

użytkownik usunięty
Fabulous_Killjoy

Dobre 3 lata temu czytałam o tym w gazecie, że jest projekt takiego filmu, dość obszerny był to temat, a tu tak natrafiłam, myślałam, że to był wymysł.

użytkownik usunięty

https://www.youtube.com/watch?v=KUZGGWuyw_c

ocenił(a) film na 6
My_Melody

Pewnie coś na wzór "Abraham Lincoln: Łowca wampirów" — krytyka ich zmiażdży za zniszczenie jednej z lepszych powieści :D

deadrys

niech nawet nie próbują! :(

My_Melody

Ej co Wam wszystkim przeszkadza ten film? Jaj sobie już nie można robić? South Park leci, Family Guy leci, są bezczelne żarty z bogów i ich synów, z polityków, pisarzy, filmów i całego cholernego świata, tu raptem wielkie oburzenie, że chcą zrobić film łączący klasykę z zombie. Doprawdy, chce zobaczyć Wasze łzy i usłyszeć zgrzytanie zębami, to będą bawił się jeszcze lepiej.
Takie parodie nic nie urągają klasykowi Austen, natomiast Wasz kompletny brak dystansu stawia fanów jej literatury w złym świetle. Planujecie jakieś protesty pod kinami?

kangur_msc_CM

Na razie jedyna rozsądna wypowiedź w tym temacie :)

ocenił(a) film na 7
kangur_msc_CM

Yup. Popieram.

kangur_msc_CM

też popieram, w kinie raczej nie obejrzę, ale i tak zamierzam świetnie się bawić oglądając ten film jak przy filmie "Abraham Lincoln: Łowca wampirów". :)

My_Melody

Ludzie ,nie macie wyobraźni. To jest coś nowego i skąd wy w ogóle możecie wiedzieć jak to będzie wyglądać .Przecież dobre aktorki nie wystąpiły by w jakimś "padle". Ten film naprawdę może być świetny a wy płaczecie .