takie to śmiszne??? Kultura jest Indyjska, tak? język Hinduski tak lepiej czy może znowu błąd? co? a jak nie znasz odp na moje pytanie to się nie udzielaj!!
dskiba nie ma jak odpowiadać na pytanie, ponieważ żadnego pytania nie zadałaś. Więc wyraża się o tym poście. Jak dla mnie oczywiście, hinduskie piosenki są fajne, aczkolwiek dla mnie to muzyka, a nie słowa sie liczy. ;]
Pytanie zadałam..Dlaczego cały film jest po angielsku;/ Może i tak ale głupio brzmi taka piosenka.. nie przypomina raczej typowo indyjskich filmów... i to mnie troche zdziwiło... mi to przeszkadza.. jakos dziwnie mi się słucha czegos takiego.;/
Bo to nie jest stricte bollywoodzki film, tylko stylizowany na taki, a co do języka chodzi o to,że nie istnieje ani język "Indyjski" ani "Hinduski" bo w tym kraju nie ma jednego języka a tysiące dialektów, oficjalnym językiem jest hindi i angielski, cytująć za wiki: 21 języków konstytucyjnych, dopuszczanych jako języki wykładowe i urzędowe w określonych stanach assamski, bengali, bodo, dogri, gudźarati, kannada, kaśmiri, konkani, maithili, malajalam, manipuri, marathi, orija, pendżabski, nepali, santali, sindhi, sanskryt, język tamilski, telugu, urdu.
Więc to święte oburzenie jest lekko nieuzasadnione.
No dobra hindi... chciałam tylko powiedzieć, że dziwnie jest słuchac takich piosenek... no ale film całkiem fajny;D
pozd..