Duma i uprzedzenie

Pride & Prejudice
2005
7,7 176 tys. ocen
7,7 10 1 175814
7,1 36 krytyków
Duma i uprzedzenie
powrót do forum filmu Duma i uprzedzenie

10/10

ocenił(a) film na 10

jeden z moich ulubionych filmów :) po prostu trzeba go obejrzeć (dziewczyny, szczególnie do Was :)

ocenił(a) film na 8
kasia999

Ja uwielbiam takie filmy, oddające klimat dawnych czasów, tych wspaniałych bali, sukien i romansów.Keira Knithley doskonale pasuje do takich ról. Polecam również film "Księżna" w roli głównej z Keirą, na prawdę warto.

ocenił(a) film na 10
madziulax

Widziałam "Księżną" jakiś czas temu i też uważam, że Keira bardzo dobrze w nim zagrała. Świetnie gra takie role :) chociaż to był zupełnie inny rodzaj filmu i ciężko je porównać (jedynie klimat był podobny) to do "Dumy..." mu daleko ;)

ocenił(a) film na 1
kasia999

Po co? Ja miałam niesmak. Może dla tych co nie czytali książki. Moim zdaniem cienkie to jest. Nie będę Cię namawiać do obejrzenia serialu BBC, bo chyba gramy na innych strunach.

ocenił(a) film na 10
kasia999

mnie się też film bardzo podoba i polecam :))

ocenił(a) film na 1
natalia14154

Ja nie polecam. Niedobrze mi na sam widok. Gdyby niewidziała prawdziwej wersji i nie czytała książki, to może przeszłoby bez czkawki. A tak to ...

ocenił(a) film na 10
kasia999

Film mi się bardzo podobał :) 10/10 również ode mnie dostał. Przed momentem, po raz kolejny skończyłam go oglądać :) Piękny film... Żałuje jedynie, że książki nie przeczytałam :( Ale to nadrobię :)