Duma i uprzedzenie

Pride & Prejudice
2005
7,7 176 tys. ocen
7,7 10 1 175814
7,1 36 krytyków
Duma i uprzedzenie
powrót do forum filmu Duma i uprzedzenie

Ciekawostka

użytkownik usunięty

Jedna rzecz mi się ostatnio przypomniała, jakby kogoś to interesowało. W trailerze do tego filmu w tle leci muzyka z filmu "Love Actually" ("To właśnie miłość". Jest to prawdopodobnie utwór "Joanna drives off" albo "Restaurant" (utwory są podobne, więc trudno mi dokładnie ustalić ;)).

ocenił(a) film na 10

no rzeczywiscie muzyka z Love Actually ale nie wiem czy takie są tytuły tej muzyki. Skomponował ścieżkę dźwiękową do tego filmu Craig Armstrong, ja osobiscie ściągałam je pod tytułami (bo są 3 różne utwory z tego filmu) "Portugese Love Theme", "Glasgow Love theme" i "Love theme" (oczywiscie "Love theme" ma wiele filmów, dlatego należy szukać wśród utworów pochodzacych z Love Actually), jesli dobrze pamiętam to w zwiastunie bylo "Glasgow love theme"

użytkownik usunięty
ladyloony

Ja znalazłam płytę zatytułowaną "Love acrually promo", gdzie jest 8 utworów. Mają tytuły:
1. On The Beach
2. Total Agony
3. Press Conference
4. Mark's Video
5. Jamie Leaves Aurelia
6. Natie Revealed
7. Joanna Drives Off
8. Restaurant.
Gdy usłyszałam siódmy, od razu mi się przypomniał trailer do "Dumy".

EJJJJJ!!!! Mam soundtrack do Love Actually i tam nigdzie nie ma tej muzyczki:D Same piosenki- śliczne zresztą.... Chyba że ściągłąm coś innego tzn z samymi piosenkami a nie ze ścieżką dżwiękową :(( chała :P Idę szukać bo ten kawałek ze zwiastunu jest śliczny:D papatki:D

http://www.film.org.pl/soundtrack/tekst/recenzje/love_actually.html [www.film.org.pl/soundtr...]
ndTen link pokazuje moją płyte z muzą do LA i tam nic takiego nie ma!!! Może mi to ktos wytłumaczyć bo tepa jestem chyba .......

użytkownik usunięty
Aghnessa

Napisałam - ta muzyka jest z płyty zatytułowanej "Love Actually PROMO". Z tego co wywnioskowałam, to nie jest jakaś część soundtracku, ale odzielna płyta Craiga Armstronga, gdzie są właśnie te utwory.
W necie tak na szybko znalazałam o tej płycie na tej stronie:
http://users.pandora.be/soundtrack-fm/Reviews/Craig_Armstrong/love_actually/love _actually.htm [users.pandora.be/soundt...]
Jeżeli jakieś pytania w związku z tym, to zapraszam do mnie na bloga np do któregoś tematu, po co zaśmiecać forum o Dumie gadaniem o Love actually ;).

Znalazłam i nawet mi się już ściągłam i słucham teraz. A tobie korona z głowy spadła że napisałaś??? I jeżeli na zwiastunie jest muza z Love actually to nie jest to zaśmiecanie forum hipokrytko:D
Nie musisz takiej ważnej zgrywać bo ja tylko zapytałąm, a wcale sie nad LA nie rozgadywałąm, tylko wtrąciłam że świetna muza:D

Aghnessa

Hej. Poszukuję od dawna utworów z "Love actually PROMO". Jest tutaj jakiś szczęśliwy posiadacz, który się podzieli? Dajcie znać:)