Duma i uprzedzenie

Pride & Prejudice
2005
7,7 176 tys. ocen
7,7 10 1 175804
7,1 36 krytyków
Duma i uprzedzenie
powrót do forum filmu Duma i uprzedzenie

Proponuję małą "zabawę-konkurs" ;) Tzn pobawmy się w organizatorów castingu do 'Dumy i uprzedzenia'. Kto wg Was najlepiej nadawałby się do roli pana Darcy'ego i Lizzy?

użytkownik usunięty
trifle

Ja się chyba wypowiadać nie będę, bo serial przemawia do mnie za bardzo i chwilowo nikogo poza Firthem i Ehle nie widzę ;). Ale mogę powiedzieć, że chwilę pomyślałam o Danielu Day-Lewisie, widziałam go w "Pokoju z widokiem" i w "Wieku niewinności", dość ogólnie można stwierdzić, że to "tamte czasy" (choć jednak dzieli te czasy gdzieś 100 lat ;)), grał naprawdę świetnie i może dobrze by wykreował postać Darcy'ego.
Do roli Lizzy jakoś nikt mi się nie widzi chwilowo ;).

ocenił(a) film na 10
trifle

Wg mnie jest idealnie tak jak jest - Keira Knightley i Matthew Macfadyen.

ocenił(a) film na 10
trifle

Zgadzam się z Elizabeth Bennet (apropo fajny nick :)), że dwie główne role zostały obsadzone idealnie.... więc według mnie nikt inny nie pasował by do tych postaci lepiej niż Keira Knightley i Matthew MacFadyen...

użytkownik usunięty
trifle

Wiem, że powinniśmy podać jakiś innych aktorów, ale ja uważam, że faktycznie Keira Knightley i jej partner w nowej wersji są super!

P.S. Dominika i Elizabeth Bennet - jesteście u mnie w ulubionych urzytkownikach! Bo też uwielbiacie Keirę!

użytkownik usunięty

Dobrze, że nie ma najgorszych użytkowników, bo pewnie bym wśród nich była za krytykę Twej ukochanej aktorki i filmu ;).

Ale nie o tym chciałam. Ja rozumiem, że wy ich uwielbiacie, ale temat jest taki a nie inny, więc zamiast pisać utartych frazesów "Keira i Mathew są najwspanialsi" mogłybyście ruszyć trochę głową i znaleźć w niej innych przez was lubianych aktorów, którzy mogli by pasować do tej roli...

trifle

jako założycielka tematu, dam dobry przykład i nawiążę ;) Otóż chętnie zobaczyłabym, czy w roli Lizzy nie sprawdziłaby się Alexis Bledel [ta z "kochanych kłopotów" i "Sin city", nie wiem, czy dobrze napisałam nazwisko ;)]. Jakby ją odpowiednio ubrać i uczesać to całkiem nieźle by się nadała. A jako Darcy'ego.. hmmm... sama nie wiem, kto by do niej pasował.

ocenił(a) film na 10
trifle

Podoba mi się tak jak jest (mmmm te oczy Darcy'ego są boskie)