PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=125487}

Duma i uprzedzenie

Pride & Prejudice
2005
7,7 175 tys. ocen
7,7 10 1 174980
7,0 47 krytyków
Duma i uprzedzenie
powrót do forum filmu Duma i uprzedzenie

I boski. znakomicie wcielił sie w rolę, bardzo dobrze, że zagrał własnie on a nie ten szutczny Jude Law albo przeterminowany Orlando Bloom....

ocenił(a) film na 10
mo_tylek0

całkowicie się z tobą zgadzam!!!!! Różne są zdania na innych forach ale ja jestem całym sercem za Mattem.

ocenił(a) film na 10
mo_tylek0

Ten aktor jest ok.
Ale Orlando Bloom nie jest przeterminowany!!!!
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
Natij

z całym szacunkiem do bloom'a.. bo uwielbiuam go:D:D to matt jest boski cudwony.. mr Darcy jest najlepszy na swiecie:D mmm. ideał
:D

ocenił(a) film na 10
mo_tylek0

on jest cudowny! co ja mówie - bardziej niż cudowny!!!!

ocenił(a) film na 10
klaudia_o

dokładnie. w ogóle nie jesteśmy godne nawet o nim mówić:P:P

nerazzurra

*po zobaczeniu filmu rozpływałam się na myśl o panie darcym... zastanawiałam się, skąd w ogóle biorą sie tacy faceci. a ten jego głos... ale szczerze przyznam, że tak olśniewająco wygląda tylko w filmie, a w rzeczywistości nie wydaje mi się aż tak przystojny (choć nie mówie, że nie jest wcale ;P)

ocenił(a) film na 10
ols_2

Ja jak oglądałam pierwszy raz ten film byłam rozczarowana Darcym, dopiero po następneym już "łyknęciu" podbił moje serce i tak zostało. Kupiłam nawet Wichrowe Wzgórza tam wyglądał super!!!! z długimi włosami i te oczy... a głos....Miał ciekawą rolę w Tajniakach ( serial na BBC )Co będę wiecej pisać klasa facet tylko o takim można pomarzyć, a to nic nie kosztuje.

ania1956

Może się mylę i była inna wersja "Wichrowych wzgórz", ale ja widziałam film, w którym zagrał nie Matt, ale Ralph Finnes......
Opis się zgadza, długie, ciemne włosy i to dzikie spojrzenie, tyle że Ralpha...
Pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 10
mo_tylek0

Właściwie to BOSKI to mało powiedziane... Ale zdecydowanie lepiej wygląda w filmie (z tymi dłuższymi włosami) niż w rzeczywistości... A głos... mmmmmiodzio :D:D ehhhh. Facet marzenie :):)

mo_tylek0

całkowicie zgadzam się z autorem - facet świetnie zagrał Darcy'ego.

mo_tylek0

Słabiutki w porównaniu z Colinem Firthem z pamietnego serialu.

ocenił(a) film na 4
miss_russ

Zgadzam sie Colin byl w tej roli niepowtarzalny :)

ocenił(a) film na 10
LeNa__

Wszystko jest rzeczą gustu, jednym podoba się Colin a innym Matt. Mnie osobiście Matt.

ocenił(a) film na 9
mo_tylek0

Taa... Ja też na początku byłam rozczarowana, ale po następnym "seansie" zauważyłam "to coś".
A dwa najlepsze głosy, jakie dotychczas słyszałam? Alan Rickman i właśnie Matt;)

ocenił(a) film na 10
mo_tylek0

mi tez sie bardzo podobał:), fajnie zagrał do tego bardzo przystojny

ocenił(a) film na 1
mo_tylek0

Colin stworzył kreacje w miniserialu BBC na prawdę mnie przekonał i oddał całego Darciego tak jak w książce a Matt nie był zły ale kto raz zobaczył serial ten już zawsze będzie porównywał te dwie kreacje niestety na nie korzyść Matta.

mo_tylek0

http://www.ropeofsilicon.com/features/2005/joewright/index.php wywiad z je Wrightem o filmie

mo_tylek0

http://www.thezreview.co.uk/comingsoon/p/prideandprejudice.htm mnóstwo zdjęć z planu filmu i Matthew też!!