Duma i uprzedzenie

Pride & Prejudice
2005
7,7 176 tys. ocen
7,7 10 1 175804
7,1 36 krytyków
Duma i uprzedzenie
powrót do forum filmu Duma i uprzedzenie

Oglądałam Rozważna i romantyczną a oglądac Dumę i uprzedzenie?
Osobiście nie mam pojęcia jaki to film ale wydaje mi się, że aż głupio go nie znać...
Czekam na opinie!

ocenił(a) film na 8
Kaliope

Ten z 2005 roku jest całkiem przyjemny, ale hm... jeśli lubisz poczuć prawdziwy klimat z powieści Jane Austen, to radzę ci przede wszystkim obejrzeć serial z 1995 roku. Ostatnia ekranizacja fajnie się ogląda, ale jest raczej romantyczna niż oddająca realia XIX wieku. Pan Darcy jest mniej dumny niż w książce, a bardziej cierpi z miłości, natomiast Elisabeth... hm... sama się przekonasz ;)

Ogólnie mogę polecić. Teraz oglądam Mansfield Park z 2007 roku. To dopiero TRAGEDIA.

ocenił(a) film na 9
milila

Ja rówież polecam. Film niebanalny (jak na melodramat), zdjęcia są ucztą dla oka, a i muzyka jest bardzo ładnie dobrana.
Oczywiście, zależy od tego co lubisz :] Ja osobiście uwielbiam filmy kostiumowe, wiec i tym bylam zachwycona.

Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10
Kaliope

Jak dla mnie Duma i uprzedzenie z Knightley był bardzo dobrym filmem:) Dałam mu 10/10 polecam, bo jest on przyjemny do oglądania, nie nudzisz się:D No i w ogóle jest taki ciepły:) Polecam:) Ale to samo zależy czy lubisz filmy tego typu właśnie jak Duma i uprzedzenie z 2005 roku:)

pzdr:)