Duma i uprzedzenie

Pride & Prejudice
2005
7,7 176 tys. ocen
7,7 10 1 175787
7,1 36 krytyków
Duma i uprzedzenie
powrót do forum filmu Duma i uprzedzenie

Czy ktoś wie czy da się skadś z neta ściagnąc ten film z ostania scena... ta która wycieli w niektrych wersjach np a Polsce, scena nad tym jeziorem wieczorem :D

Aghnessa

http://www.youtube.com/watch?v=QEHMaJsrcyI można tylko pooglądać

Integra_2

szkoda, widzialam ja... ale naiwnie wierzyłam że jest gdzies w necie wersja z ta scena na końcu... :D

ocenił(a) film na 9
Aghnessa

To ja już chyba wolę zakończenie, które widziałam na polskiej premierze ;] To zachwiało ogólny urok filmu. Bleh, takie to.. amerykańskie.

wiluska

Zgodzę się:) To nasze zakończenie, że tak powiem pozostawia taki lekki niedosyt, ale to amerykańskie słodzi za bardzo:)

wiluska

święta prawda, myślę tak samo!!! Amerykanie to społeczność tzw: wszystko muszą zobaczyć i dotknąć. Nic nie umieją sobie wyobrazić, fachowo:LOW CONTEXT CULTURE

Aghnessa

W książce była mowa o 5 córkach.
a ja sie w filmie naliczyłam aż 6
- Lizy ( to wiadomo )
- Marry ( to ta mała co sie kochała w oficerach )
- Kitty ( to samo jak linijke wyżej )
- Lidia ( ? )
- Jane ( wyszła za mąż za Pana Bingleya )

a była też taka co sie z panem colinsem hajtła ? ona przecierz tez nzlaezała do rodziny jak sie nazwyała ?

niech mi to ktos rozpisze... :)
thx ;*

ocenił(a) film na 8
Chantal_3

Mam prośbę,obejrzałam film do momentu,w którym Elizabeth przychodzi do ojca i mówi że kocha pana Darcy,jak to się dalej potoczyło,niestety nie mogłam obejrzeć zakończenia :-(

Jane_Doe

powiedziała że go kocha
ojciec sie roześmiał i powiedział ze jak ktoś przyjdzie po Merry lub Kitty to prosze bardzo ma dziś dobry dzień. i tak sie skończyło :)
jest jeszcze yy chyba amerykanskie zakończenie ktore mozna zobaczyć na youtube.com

nawet gdzieś tu była wzmianka o tym na forum. :)
pozdrawiam.

ej a co z moim pytaniem ?????? pytam się ja was wszystkich ;d

ocenił(a) film na 4
Chantal_3

to byla Charlotta i ona nie byla siostra tylko przyjaciolka Lizzy ......Pozdrawiam!!!

LeNa__

Acha ;d dzięki Lena :)
no tak tyle razy się film ogldało ale chyba nie uważnie ;d
hehe moze i Pan Darcy rozpraszał ;p

ocenił(a) film na 10
Chantal_3

do Chantal

Lizzy-wiadomo
Marry-grała na fortepianie,taka ociemniała i myśląca,że umie śpiewać
Lidia-wyszła za Wickhemana(czy jak mu tam)
Kitty-taka głupkowata jak Lidia
Jane-najstarsza siostra

tyle:)

Chantal_3

To Lydia kochała się w oficerach, Mary była filozofką, która uwielbiała wygłaszać bezsensowne kwestie na każdy temat. Ta, co się ożeniła z Collinsem, to była przyjaciółka Lizzy - Charlotte

Melah

Wyszła za Collinsa, a nie ożeniła:)
Pozdrawiam:)

Chantal_3

dziękuje wam za wszystkie odp.teraz mi sie rozjasniło w głowie :)