Duma i uprzedzenie

Pride & Prejudice
2005
7,7 176 tys. ocen
7,7 10 1 175814
7,1 36 krytyków
Duma i uprzedzenie
powrót do forum filmu Duma i uprzedzenie

Ulubione sceny

ocenił(a) film na 10

Wymieniajcie swoje najulubieńsze sceny z filmu.
Mi najbardziej podobało się jak pan Collins poprosił o rozmowę z Lizzy sam na sam i wtedy Lizzy zaczęła protestować i mówić, że on na pewno nie ma jej nic takiego do powiedzenia, czego nie mogliby usłyszeć wszyscy. Wtedy Lydia zrobiła taką minę... no reakcja po prostu bezcenna :pp

top_secret

Tak naprawde to mówi się "najbardziej ulubiony " ;/

ocenił(a) film na 10
Anula611

ale ja tak poetycko stworzylam neologizm :pp Równie dobrze moglam napisac "najlepsiejsze"

top_secret

spoko ;)
a co do mojej ulubonej sceny to jest nią chyba ta gdzie Elizabeth wydarła się na Darcy'ego... Lubie jeszcze ten moment w filmie gdzie Lizzie idzie do pałacu Darcy'ego, piękne jest to ujęcie...

ocenił(a) film na 10
top_secret

Hmm... kiedy tańczą ze sobą oraz kiedy się jej oświadcza, a ona mu wszystko wygarnia;) W ogóle bardzo lubię ten film.

ocenił(a) film na 10
fallen_angels

Heh ja kocham ten film, dlatego dla mnie wszystkie sceny sa ''najulubieńsze'', ale uwielbiam po prostu, kiedy pan Darcy robi takie słodkie, smutne miny, zwlaszcza gdy Lizzy rozmawia z nim, wiecie w taki heh bojowy sposób;d;d A do ulubionych scen należa min.: Wejscie Pana Darcy'ego, Pana Bingley'a i Panny Bingley na pierwszy bal, pierwsze oswiadczyny i drugie rowniez:d Ponad to scena kiedy pan Darcy sie szeroko usmiecha;D

ocenił(a) film na 8
top_secret

Ja najbardziej lubię scenę rozmowy na pierwszym balu z Jane, Lizzy, panem Bingleyem, panem Darcym, i panią Bennet.
- A co według pani może pobudzić uczucie??
- Taniec. Nawet jeśli partnerka tylko ujdzie...

I jeszcze scena u Lady Catherine de Bourgh:
- Nie posiadam... umiejętności łatwiej konwersacji z nieznajomymi
- Idź więc za radą swojej ciotki i ćwicz

I jeszcze scena gdy Lizzy zwiedza dom Darcego i najpierw wysiada z powozu- jej śmiech i szok jej wujków... i potem gdy zauważa go z siostrą i ucieka- ich rozmowa po tym przy schodach jest super. I oczywiście taniec na drugim balu. No i końcówka której nie puszczono w Polskich kina i była dostępna na DVD jako dodatek.

Oprócz tego... scena gdy Lizzy wpatruje się w rzeźbę Darcego i gdy stoi na klifie.

Ah!! No i największy hit!! Gdy Lizzy ucieka po oświadczynach pana Colinnsa i matka ją goni.... ten jej krzyk to fenomen!!

Jak widać...kocham cały ten film!!