Muszę przyznać że po raz pierwszy film spodobał mi sie identycznie jak książka. Zero zmian moze tylko jakies mało znaczące szczegóły.. Dałam 10/10 jak najbardziej zasłużone. Najlepszy romans wszechczasów, kto nie przeczytał książki gorąco polecam. Bardzo szybko sie czyta strasznie wciąga nie mozna od niej odejsć. przeczytałam te 300 stron w 2 dni. po prostu brak słów
przepraszam - ten film ma zero zmian?? tylko nieznaczace szczegoly?? polecam serial BBC w takim razie - tam jest zero zmian - ostatnio dostepny znowu na youtube: http://www.youtube.com/watch?v=CQSFmrkR-QA&feature=channel po zapoznaniu sie z serialem prosze o komentarz:)
w takim razie napisz jakie zmiany Ci przeszkadzają w filmie z 2005??
Bo ja jak najbardziej podtrzymuję swoje zdanie.. :)
Zmian jest sporo, jednak tym razem wyjątkowo nie przeszkadzają w oglądaniu filmu. To prawda, że serial BBC jest dużo wierniejszy, ale też dużo dłużej trwa. Ta wersja jak na swoją długość, też wspaniale spełniła swoje zadanie.
film sam w sobie bez czytania ksiazki jest suuper - bo obejrzalam go z tysiac razy!! chcialam tylko napisac ze w porownaniu z ksiazka jest wiele zmian tzn moze bardziej pominietych rzeczy - pewnie dlatego ze gdyby sie tak nie stalo powstalby drugi serial...:) a miala to byc wersja kinowa.
istotna zmiana to oswiadczyny pierwsze jak i drugie - przy czym ten rain kiss chyba przeszedl juz do historii:)
pozdrawiam