Duma i uprzedzenie

Pride & Prejudice
2005
7,7 176 tys. ocen
7,7 10 1 175814
7,1 36 krytyków
Duma i uprzedzenie
powrót do forum filmu Duma i uprzedzenie

czytalam książkę i stwierdzam, że film jej dorównuje, poza tym niezla obsada i nie wiem czego się czepiacie roli Darcy'iego.

użytkownik usunięty
mako5

Bo mamy prawo się czepiać roli Darcy'ego, po prostu (chyba) większość osób, które się go czepiają, widzieli w tej roli Firtha i jest dla nich jednym jedynym Darcy'm. Proste.

ocenił(a) film na 10

Widzialam zarówno film i serial kilkakrotnie i nie widze powodu aby czapiać się Mathew o cokolwiek. Zarówno on jaki i Colin zagrali świetnie, inaczej oczywiście, ale świetnie. Inna interpretacja nie znaczy zła, trzeba umiec spojrzec obiektywnie.

użytkownik usunięty
ellanor

Ok, Ty nie widzisz, ale inni widzą. Mi się on nie podobał i po prostu mam prawo się go czepiać. A opinie mają to do siebie, że nie muszą być obiektywne.

mako5

Czepiać się można wszystkiego i wszystkich. Proste prawo publiczności ;)

ocenił(a) film na 10
trifle

....no oczywiscie, ze moza z tym, ze nie zawsze ma sie racje...
Prawo faktów ;]

użytkownik usunięty
Izasss

Jak to się nie ma racji? Z czyjego punktu widzenia się nie ma racji? Opinia nie może być prawdą lub fałszem, jak to wynika z Twej wypowiedzi...

ocenił(a) film na 10

gorzej jak za wszelka cene próbuje sie przeforsowac swoja opinię, jako jedyna słuszna mając prawo bytu. ot co.

użytkownik usunięty
ellanor

Ja nie próbuję przeforsować swojej opinii, ja tylko ją dobitnie wyrażam ;).

Izasss

A ja wcale nie twierdzę, że moje czepianie można uznać za fakt, za informację, za wiadomośc [itp ;)]. To jest moje własne, subiektywne odczucie. Wg mnie mam rację, wg Ciebie nie mam. Prawo jednostki :D

ocenił(a) film na 6
mako5

Darcy, jak Darcy.... Ale film nie dorównuje nijak książce. Wczytaj się kiedyś porządnie... ten film pokazuje jedynie jak wspaniała i trudna do adaptacji jest ta książka...