Duma i uprzedzenie

Pride & Prejudice
2005
7,7 176 tys. ocen
7,7 10 1 175814
7,1 36 krytyków
Duma i uprzedzenie
powrót do forum filmu Duma i uprzedzenie

i nie zamierzam.to pisarstwo do mnie nie przemawia.do filmu skusiłem się, by mieć pojęcie o raczej głośnym dziele.i nie żałuję.zdjęcia dość dobre=) no Kira jako Elizabeth była fenomenalna.bez niej ten film byłby niczym.ta konwencja sceniczna z nia strasznie przypominała mi Pokutę.jestem zadowoloby po obejrzeniu tego filmu, a zwłaszcza z zobaczenia Kiry!

marcusz90

Dla mnie Keira zagrała w tym filmie najgorzej... nie wiele oddała z prawdziwej Lizzy.. nie pasowała mi w ogóle do tamtych czasów... (no ale książki nie czytałeś więc wcale mnie nie dziwi, że Ci się podobała)
Ale film oczywiście bardzo lubię jest naprawdę piękny i oprócz tego jednego faktu nie mam do niego żadnych zastrzeżeń:)

Madame

Calkowicie zgadzam sie z Madame :)

ocenił(a) film na 1
Madame

Też się zgadzam z Madame, za wyjątkiem opinii o filmie. Ten film jest denny, nie ma w nim nic z klimatu powieści. Pyskata i głupio szczerząca zęby w uśmiechu Lizzy, dupowaty, wystraszony Darcy, pan Bennet zaniedbany dziad i biegające po dworze w Longbourn świnie. Pomimo to mam ten film na własność, tak samo jak książkę i mój ulubiony serial BBC "Duma i uprzedzenie" z 1995