Duma i uprzedzenie

Pride & Prejudice
2005
7,7 176 tys. ocen
7,7 10 1 175787
7,1 36 krytyków
Duma i uprzedzenie
powrót do forum filmu Duma i uprzedzenie

scena pocałunku

ocenił(a) film na 10

Czy ma ktoś może scene końcową z wersji amerykańskiej (pocałunek). Błagam prześlijcie. Jestem zauroczona tym filmem. Podaje namiar. ania1956@poczta.fm

ocenił(a) film na 8
ania1956

Poświęciłam się dla Ciebie: moze nie dam Ci tutaj całego filmu...ale scene... pocałunku:

1) pocałunek w zwolnionym tępie:
http://www.sendspace.com/file/pzf5qt
2) pocałunku normalnego:
http://www.sendspace.com/file/k8t1m5

Ps. jakosc jest kiepska..ale coz..dobre i tyle :) Licze ze bedzie Ci sie podobac :)))
Jakbyś nie wiedziała co i jak to daj znac :)

ocenił(a) film na 10
Klaux

Wielkie dzięki,ale nie mogę otworzyć żadnej strony. Bardzo słabo znam angielski więc nie poczytam co tam pisze i w co ewentualnie wejść dalej.

ania1956

Filmy nie wchodzą, bo zostały usunięte z tej strony.

ocenił(a) film na 10
Kreseczka

Świąt wypełnionych radością i milością,
niosących spokój i odpoczynek.
Nowego Roku spełniającego wszelkie marzenia,
pełnego optymizmu, wiary, szczęścia i powodzenia. Życzy wszystkim Ania

ocenił(a) film na 8
Klaux

Tak to prawda...Amerykance musze miec happy end..tudziez w Europie film skonczył sie jak sie skonczyłył...

ocenił(a) film na 10
ania1956

http://www.youtube.com/watch?v=ZkQP19Ebzhw
SCENA POCAŁUNKU:)

ocenił(a) film na 10
desperategirl88

Wielkie dzięki.!!!! Sama przyjemność oglądać taką scenę. Szkoda że nie ma jej w wersji europejskiej.

ocenił(a) film na 8
ania1956

W istocie, szkoda. Ciekawe tylko dlaczego jej nie ma. Film przez to dużo stracił :-(...

ocenił(a) film na 10
Anabele

Czytałam gdzieś że widzowie amerykańscy muszą mięć hepi end na końcu filmu i specjalnie dla nich ta scena została nakręcona. Widz europejski ma większą wyobraźnie i może zakończenia się domyśleć...

ocenił(a) film na 8
ania1956

Właśnie bardzo dobrze, ze sceny pocałunku zabrakło. Może to jeden mały element, którego nam brakuje, ale powinno nam brakować. Nie powinniśmy wychodzić z kina nasyceni, bo film nie zostawi po sobie żadnego śladu ;). Amerykanie niech się cieszą, że mają sprymitywizowaną wersję, bo taka jest moim zdaniem prawda. Reżyserowi gratuluję tej decyzji, podobnie jak nieużywania makijażu w filmie dla zachowania naturalności urody aktorów. W połączeniu z cudowną muzyką, wyszedł naprawdę piękny obraz.

A co do sceny pocałunku, to chyba i tak ją obejrzę, skoro jest taka możliwość ;].

Natos

scenę pocałunku czyli tzw. 'alternative ending' można znaleźć w dodatkach na polskim wydaniu DVD - jakość jest zdecydowanie lepsze niż klipów z YouTube
Pozdrawiam!

ocenił(a) film na 10
alek_sandra

Wielkie dzięki za wiadomość z przyjemności a większość fanek poogląda ten fragment filmu.

desperategirl88

Mam pytanko czy ktoś z was ma film w wersji amerykanskiej?moje gg to 6260910

ocenił(a) film na 10
ania1956

miło popatrzeć na amerykański koniec
jednak osobiście uważam, że ta scena nie pasuje do całości filmu
koniec europejski (bez sceny pocałunku) jest znacznie ciekawszy i bardziej oryginalny

ocenił(a) film na 9
desperategirl88

Pocałunek uroczy ale europejski koniec jest ciekawszy:)

ocenił(a) film na 10
Coffee

Rzeczywiście. Film bez całunku jest bardziej intrygujący i sprawia większą radość z oglądania. Mi osobiście bardzo podobała się scena jak Elizabeth i pan Darcy dotkneli się tylko czołami...Według mnie było to bardziej romantyczne niż pocałunek :)

fanka_Colina

zgadzam się...to było bardziej romantyczne.
Pocałunek ...nie jest potrzebny ...:D :D :D :) ale miło popatrzec:D

ocenił(a) film na 10
Coffee

Zgadzam się z Tobą, w wersji amerykańskiej pocałunek jest jakby oderwany od filmu i niestety nie satysfakcjonuje , jest zbyt sztuczny i przesłodzony. Zdecydowanie lepsze jest zakończenie europejskie - choć trochę szkoda,że jednak go zabrakło ( szczególnie w tak pięknym miejscu i przy przepięknych promieniach wschodzącego słońca!)

ocenił(a) film na 10
ania1956

a tu jeszcze lepsza wersja pocałunku :D:D
http://www.youtube.com/watch?v=QEHMaJsrcyI&mode=related&search=
Polecam!
Szkoda, że to zakończenie jest tylko w wersji amerykańskiej... Brdzo miło się ogląda :D