PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=34089}

Dumbo

1941
7,2 21 tys. ocen
7,2 10 1 21388
7,0 24 krytyków
Dumbo
powrót do forum filmu Dumbo

i podczas tej sceny wspólnie roniliśmy łzy ;-)
http://www.youtube.com/watch?v=PTyJtsmxA-w

ocenił(a) film na 7
Dar0962

Mam prawie trzy dychy na karku, a beczałam na tej scenie jak głupia. I to nie jakaś tam pojedyncza łezka, tylko szloch na całego!

ScarlettElvie

Ja płakałem podczas tej sceny, ale tylko jak byłem mały - teraz ta scena nadal mnie porusza i rozdziera serce, ale nie aż tak jak wtedy.

W ogóle Disney nakręcił więcej scen płaczu niż jakiekolwiek inne studio. Pełnometrażowe filmy tego studia zawierają bardzo smutne sceny, a krótkometrażowe - bardzo wesołe sceny, a Disneyland to najweselsze miejsce na świecie.

Płakały krasnoludki w "Królewnie Śnieżce", płakali Pinokio i Gepetto w "Pinokiu", płakał Dumbo i Tymoteusz w "Dumbo", mama Bambiego w "Bambim" zginęła, płakał Kopciuszek, płakała wróżka Dzyń w "Piotrusiu Panie", płakała Śpiąca Królewna i wróżki, płakała wiewiórka w "Mieczu w kamieniu", płakała Bella w "Pięknej i Bestii" (dwa razy), płakała Dżasmina w "Aladynie", płakał Simba w "Królu Lwie", płakała Hera, Herkules i Megara w "Herkulesie" i nie pamiętam kto jeszcze, ale na pewno coś pominąłem.

ScarlettElvie

No tak, jeszcze płacząca Alicja w krainie czarów i płaczące psy ze schroniska w "Zakochanym kundlu".

ocenił(a) film na 9
Dar0962

Ja również się rozpłakałam,a nie łatwo jest mnie wzruszyć.

Dar0962

Ja też.. Zawsze. ;D

Dar0962

To były bajki... Chwytały za serce niepomiernie... Nie tak jak teraz ten rozwrzeszczany chłam 3D.

ocenił(a) film na 10
Dar0962

Ja też się zawsze wzruszam oglądając ten film, zarówno jak byłam dzieckiem jak i teraz; a ten moment to absolutny wyciskacz łez, jeszcze kilka razy w filmie mam podobnie. W ogóle Dumbo to według mnie arcydzieło, zrobiony pięknie i starannie w każdej sekundzie, widząc to słoniątko zawsze coś się we mnie rusza, a film o zwierzętach (jak zawsze u Disneya) porusza ważne tematy ze świata ludzi.

Dar0962

smutna scena. też pewnie płakałam, gdy byłam mała. zwierzęta nie powinny być w cyrku, a na wolności. smutna scena rozstania synka z matką. w ogóle, Dumbo to chyba najsmutniejszy film Disneya.

Dar0962

smutna scena. też pewnie płakałam, gdy byłam mała. zwierzęta nie powinny być w cyrku, a na wolności. smutna scena rozstania synka z matką. w ogóle, Dumbo to chyba najsmutniejszy film Disneya.