PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=442004}

Dzień, w którym zatrzymała się Ziemia

The Day the Earth Stood Still
2008
5,7 169 tys. ocen
5,7 10 1 169168
4,1 17 krytyków
Dzień, w którym zatrzymała się Ziemia
powrót do forum filmu Dzień, w którym zatrzymała się Ziemia

1/10

ocenił(a) film na 1

Ten film to nieporozumienie. Taka większa tandeta. Zastanawiam się kto tych co większych aktorów w takie maliny wpuścił? W ostateczności pomyślałam, że na Keanu popatrzę. A i to zawiodło. Coż :)
Polecam tylko niewybrednym kinomaniakom.

ocenił(a) film na 8
alissja

Luuudzie... 1/10 to się daje dla filmów które są naprawde gówniane syfiaszcze i KOKO... ale ten film nie jest taki zły... Wy chyba gorszych filmów nie oglądaliście...

ocenił(a) film na 7
alissja

W celu poznania prawdziwych gniotów polecam filmy ocenione przeze mnie na 1-3, a szczególnie "Pająki", "Earth vs the spider", czy już zupełne niewypały jak "Gulczas, a jak myślisz?" lub "Epic Movie" - filmy, które nie tyle spływają po widzu (wtedy mówimy o przeciętniakach), lecz jeszcze na dodatek wywołują czkawkę, bądź torsje.

Nie napiszę jak oceniam film, bo na tym forum wypowiadam się częściej niż fanatycy religijni. :)

ocenił(a) film na 2
alissja

ten film nie jest może aż tak zły jak mówisz, ale z pewnością zawiódł oczekiwanie niektórych widzów. z zapowiedzi i zwiastunów wynikało, że będzie to wielkie 'widowisko SF', mnostwo efektów specjalnych ipt itd. idąc na ten film właśnie tego się spodziewałam, a zamiast tego dostałam wciskane na siłe moralizowanie typu, 'trzeba dbac o ziemie bo to nasz dom', 'ludzie sa zli i glupi' i blablabla. czasami bywam wybredna kinomaniaczka, ale czasami lubie po prostu usiasc i popatrzec na dobra naparzanke i na rezultaty uzycia najnowszych technologii!

ps. kijanu wyglada w tym filmie jak klops;)

ocenił(a) film na 1
alissja

Też nie mam zbyt dobrego zdania na temat tego filmu, dzień wcześniej widziałem wersje z 1951r. i przychylam się do tego że najnowsza jest Wielkim nieporozumieniem przez duże "W". Mianowicie, w samym scenariuszu niewiele się różni od poprzednika, już na pierwszych paru scenach widać kopie zdarzeń, co się rażąco powtarza w trakcie całego filmu. Jedynie efekty specjalne, może 1-2 wątki, parę zdań na temat problemów ziemi odróżniają tę od "starej". Szczerze ten film zasługuje na ocenę 1/10, nic nie wnosi nowego, oglądając starą wersje o tyle to jest ciekawsze, że film jest czarno-biały.

ocenił(a) film na 7
chezler

Chciałbym zwrócić uwagę na jedną drobną sprawę.
Jest taki jeden ceniony na świecie (przeze mnie też) film - "Vanilla sky". Problem z nim jest taki, że jest on właściwie całkowicie zerżnięty z hiszpańskiego pierwowzoru "Otwórz oczy". Jest to prawie dokładna kopia wydarzeń z oryginału, tylko z odrobinę lepszymi zdjęciami i bardziej dosłownym zakończeniem. Mimo wszystko jednak nie mógłbym o niej powiedzieć, że jest przez to nieporozumieniem. Zwyczajnie gdy będę oceniał odejmę jej za to jedną gwiazdkę.

ocenił(a) film na 5
alissja

prawda ze film zawiodl oczekiwania ale nie jest az tak zly zeby tak nisko go oceniac... ocenilem 5/10 tandeta z tym metalowym wielkoludem(kosmita ;p).. przypomina mi ten film troche wojne swiatow, tez rozreklamowany ale troszke tandetny niestety.... 1/10 mozna dac k-paxowi xD <lol>