To jest moja niepodważalna ocena. Idac do kina nie spodziewałam sie rewelacyjnej gry aktorskiej, nie oczekiwałam również fenomenalnych efektów wizualno-dźwiękowych. Nigdy nie nastawiam sie pozytywnie badz negatywnie, bo dzięki temu oszczędzam sobie rozczarowań. Poszłam obejrzeć FILM. I jakie byly moje wrażenia? Skad wzięła sie moja ocena? Proszę - oceniam wysoko tylko takie filmy, które po obejrzeniu nie dają mi spokoju, które zmuszają mnie do myślenia... W filmie "The day when the earth stood still" padły słowa: "KIEDY ZGINIE ZIEMIA - WY TEZ ZGINIECIE; JEŚLI ZGINIECIE WY, ZIEMIA PRZETRWA"... No i co "panowie tego świata" możecie na to poradzić? NIC! Zastanówmy sie nad tym.
Zgadzam się, ten tekst "KIEDY ZGINIE ZIEMIA - WY TEZ ZGINIECIE; JEŚLI ZGINIECIE WY, ZIEMIA PRZETRWA" jest świetny! Ja też oceniam film tak samo jak ty. Ocena tego filmu jest obniżona przez tych którzy szli na niego do kina spodziewając się czegoś w stylu "Dzień niepodległości" (a wszystko to przez platat. Jeden z najlepszych filmów