PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=442004}

Dzień, w którym zatrzymała się Ziemia

The Day the Earth Stood Still
2008
5,7 169 tys. ocen
5,7 10 1 169168
4,1 17 krytyków
Dzień, w którym zatrzymała się Ziemia
powrót do forum filmu Dzień, w którym zatrzymała się Ziemia

Film dosyć ciekawy ma w sobie to coś, Jakiś głębszy przekaz, skłania do zastanowienia się, ale ten dzieciak mnie po prostu irytował.

ocenił(a) film na 5
gww15

Bo czarny ?
Osobiście nim nie mam do Murzynów (Afro-Amerykaninów), są bardzo fajni - każdy powinien mieć jednego.

ocenił(a) film na 6
Finalny_Odbiorca

Nie, bo wkurzający. Nie jako człowiek, tylko jego rola, to mnie najbardziej irytowało. Wiem, że miał taki być, ale mimo wszystko...

ocenił(a) film na 4
gww15

Nie no jak dla mnie klapa, fabuła była bajkowa, akcje naciągane, bez sensu i nierealne jak np. tajemnicza podróż robocika wgłąb Ziemi do wybudowanego w 10min laboratorium, zresztą robocik też wyglądał jak praca dyplomowa wieczorowego korespondencyjnego studium grafiki dla głuchoniemych. Z efektów podobała mi się metalowa szarańcza i jej działanie... yyy no i oczywiście Pani prezydentowa, kobita z klasą, odwalająca robotę za głowę Państwa gdy ten czyta dzieciom bajkę o kózce :P

ocenił(a) film na 6
B45T

Ten "robocik" (Gort) wygląda tak, a nie inaczej ponieważ jest charakterystycznym symbolem filmu z 1951r pod tym samym tytułem:
http://www.filmweb.pl/f35012/Dzie%C5%84%2C+w+kt%C3%B3rym+zatrzyma%C5%82a+si%C4%9 9+Ziemia,1951

Wydaje mi się, że twórcy filmu (2008) nie chcieli za bardzo ingerować w jego wygląd, choć faktycznie dzisiaj wygląda jak praca dyplomowa wieczorowego korespondencyjnego studium grafiki dla głuchoniemych.

ocenił(a) film na 4
gww15

Mnie też ten dzieciak wkurzał. nawet sekretarz obrony mu nie dorównała.

ocenił(a) film na 6
gww15

Ten irytujący dzieciak to nikt inny jak synek Will'ego Smith'a, ciekawe czy zrobi karierę jak tatuś.