PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=442004}

Dzień, w którym zatrzymała się Ziemia

The Day the Earth Stood Still
2008
5,7 169 tys. ocen
5,7 10 1 169168
4,1 17 krytyków
Dzień, w którym zatrzymała się Ziemia
powrót do forum filmu Dzień, w którym zatrzymała się Ziemia

Miał racje!

ocenił(a) film na 7

Kosmita miał racje ludzie nie zasługują aby mieszkać na planecie ziemia:niszczą ją i zatruwają! Jesteśmy jedynym gatunkiem który zdaje sobie z tego sprawe,a mimo tego nie postępujemy inaczej.Tak możemy się zmienić ale na jak długo,póżniej zapominamy i dalej wracamy do punktu wyjścia.Za przekaz i efekty 8/10.

JizzyBones

na początek proponowałbym zapoznanie się z terminem trolling. hasłami rzucaj dopiero gdy znasz ich znaczenie. bo to ciekawe że uwazasz mnie za trolla tylko dlatego że nie zgadzam się z górnolotnymi hasłami ideologicznego ekologa. ja mam argumenty - on ma hasełka

mlody969

Czyli nie widzisz alternatywy dla współczesnego świata?

Jinno

Yyy jakiej? Jestem realistą, a nie utopistą.

ocenił(a) film na 7
Lukotoni

Polecam obejrzeć flm http://www.filmweb.pl/film/Home+-+S.O.S.+Ziemia!-2009-506848 tak dla kilku ciekawych faktów, oprócz tego bardzo dobre zdjęcia:)

Jack_Daniels_63

Problem w tym, ze optymistyczne porgnozy przewiduja powstanie polskiej elektrownii atomowej najpredzej w okolicach 2020 roku, a uran z roku na rok drozeje. Pytanie czy do tego czasu energia nuklearna nadal bedzie oplacalna?

ocenił(a) film na 5
Lukotoni

Może i miał racje ale jak by taki kosmita przybył na ziemie i oświadczył by tobie że ziemia zostanie zniszczona za 24 godziny to chyba byś chciał na niej troche jeszcze pobyć no nie i raczej nie myślał byś o tym czy ziemia jest zatruwana czy nie

ocenił(a) film na 2
Lukotoni

Tak, tak, to szalenie interesujące o czym rozmawiacie... Może warto by się przenieść na forum ekologiczne/techniczne/fizyczne zamiast zaśmiecać filmweba. No a film jest do dupy i żaden ekologiczny przekaz go nie ratuje.

ocenił(a) film na 6
Lukotoni

To nie ludzie niszczą świat tylko pejsiarze. Ja drzew nie ścinam, węgla nie wykopuję. Prąd i gaz nie są mi potrzebne do życia i obyłbym się bez nich. Nie jestem właścicielem kopalni, ani pola naftowego, więc nie do nas kosmici powinni mieć pretensję tylko do przybyszów z planety Hebron, którzy nam eksploatują surowce i zatruwają wszystko spalinami.

ocenił(a) film na 7
barry4500

dlatego właśnie chyba nikt ich nie lubi :)

ocenił(a) film na 8
Lukotoni

Masz racje

Lukotoni

Zgadzam się w 100 % ludzki gatunek jest jedną wielką tragedią dla tej planety

Piekielny_Scorpion

Hipokryzja w 100 %. Gdyby nie byłoby ludzi,nie byłoby ciebie,Internetu,tej strony i wszystkich hipokrytów piszących o tym,jaka ludzkość jest zła,o ironio,korzystając przecież ze zdobyczy ludzkiej techniki i geniuszu.

jporuba

Jak dla mnie tego wszystkiego mogłoby by nie być byle nie było ludzi

Piekielny_Scorpion

W takim razie usuń się,hipokryto!

jporuba

A ludzie wtedy znikną ?

Piekielny_Scorpion

No cóż,dla ciebie tak.

ocenił(a) film na 5
Lukotoni

Coś w tym jest... Niestety.

ocenił(a) film na 5
Lukotoni

A w ogóle ktoś zauważył, że w tym filmie nie chodziło tylko o ekologię? Ludzkość miała być zniszczona także z powodu egoizmu, przemocy, wojen, brutalności, wykańczania się nawzajem... Szkoda...

ocenił(a) film na 7
Lukotoni

Jak dla mnie film jest taką sobie w sumie przyjemną bajeczką. Przekaz lewacki trochę taki byle jaki. Ale oglądało się dobrze i z zaciekawieniem. Efekty też na poziomie. Jako kino rozrywkowe sprawdza się