Nigdy nie oczekiwałem czegoś jak wojna światów,gdyż tamten film to był wielką pomyłką( to moja opinia nie chce nikogo urazić tymi słowami!) i jedynym przesłaniem tam było że z pozaziemską inteligencją nie mamy szans bez szczęścia ...( to również moja prywatna opinia z którą można się nie zgodzić) w filmie głównymi bohaterami według mnie nie są Ludzie czy Kosmici lecz Ziemia jako planeta to ona jest poszkodowana ani w dniu nie podległości tego nie pokazali ani w innych filmach w tym filmie próbowano ratować gatunki mogące żyć w symbiozie z ziemią czego my nie potrafimy, pokazał prawdziwą zarozumiałość ludzi nasze myślenie że wszystko potrafimy tak mało nas przejmuje się przyszłością zniszczenia jakie wprowadziliśmy w ostatnim 100 leciu są większe niż podczas poprzednich tysięcy lat zapewne większość nie obejrzawszy oryginału poszła na remake z myślą o Dniu Niepodległości a nawet Armageddonie film z przesłaniem i popełniono jeden błąd człowiek jako gatunek zarozumiały był i będzie będą jednostki starające się pomóc ale to zbyt mało a gra aktorska była na wysokim poziomie, choć chciałbym zobaczyć Film w którym w końcu to człowiek przegrywa, bądź gdzie kosmici zostaną odkryci przez nas i wcale nie będą tacy super zaawansowani (gwiezdne wrota- oprócz super inteligenta po drugiej stronie na minimalnym poziomie) Moje zdanie moja opinia i na przyszłość rada czasem nie wystarczy przeczytać opis. Oryginał lepszy dużo! choć reżyser tamtego był również dużo lepszy ! jednak sam w sobie film zły nie jest, po prostu nie dla każdego a tym razem trafił w małą rzesze ludzi, Green Peace Może być zachwycony !