Wiele usłyszałem słów krytyki dla tego filmu i muszę powiedzieć że całkowicie jej nie rozumiem. Film jest Dobry krytyka pewnie pochodzi od osób które po oglądnięciu trailera oczekiwały że będziemy przez cały film zalani efektami specialnymi a na końcu dojdzie do eksterminacji ludzkośći. Oczywiście film ma pewną nie jasność,jeszcze zrozumie że mogli obcy dojść do tego że możemy się zmienić ale nie uwierzę że można nie niszczyć środowiska naturalnego cennej planety przy populacji prawie 7 miliardów osów. Nawet obcy powinni to wiedzieć.
Ja zanim obejrzałem film przeczytałem sobie o oryginale. Nie nastawiałem się na typowe kino akcji/sf...a takie dostałem...dla mnie nic nadzwyczajnego, kolejna produkcja sf robiona z automatu - w tym przypadku próbowano doprawić ją proekologicznymi tekstami, ale jakoś średnio to wyszło.
Ja tez ZUPELNIE nie rozumiem tej krytyki... bardzo dobre kino sci-fi z glebokim przeslaniem, niestety dla wielu sa to tylko "proekologiczne teksty" i to wlasnie takich ludzi powinno sie eksterminowac ^_^. Naprawde DOBRE kino ukazujace moze w dosc prosty sposob ale za to konkretny, dwa oblicza ludzkosci oraz jacy malutcy jestesmy w ogromie wszechswiata... to tyle ode mnie w PELNI ZASLUZONE 8/10! Polecam i POZDRAWIAM :)