PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=442004}

Dzień, w którym zatrzymała się Ziemia

The Day the Earth Stood Still
2008
5,7 169 tys. ocen
5,7 10 1 169168
4,1 17 krytyków
Dzień, w którym zatrzymała się Ziemia
powrót do forum filmu Dzień, w którym zatrzymała się Ziemia

Przed obejrzeniem poczytalem na jego temat ale nie wierzylem w komenty no i cholera mieliscie racje, bo negatywy byly bardzo zasadne.

W mojej subiektywnej ocenie film byl smetny, a najwieksze zastrzezenie mam do fabuly ktora byla nie logiczna i nie trzymala sie kupy przez co w wielu miejscach zwyczajnie mnie smieszyla, film niczym mnie nie zaskoczyl ani nie zmusil do refleksji, wlecze sie na maxa no i ten irytujacy afro dzieciak wliczajac tez te stara pudernice od "prezydenta"!! co do keanu to nie do konca mi odpowiadala jego kreacja ze wzgledu na charakterystyke granej przez niego postaci

Pomysl na film nawet ok ale scenariusz ... tragedia wrecz ekotragedia ! :)

Czy sa jakies plusy? hmm nie ktore efekty specjalne, nie byl zupelnie przewidywalny ...tyle

Podsumowujac: ODRADZAM

ewentualnie po 3 zubrach ale na wlasna odpowiedzialnosc :)))

ocenił(a) film na 3
Vigilante_oXo

plusem jest postać GORTa stylizowana na amerykańską nagrodę Akademii Filmowej, która tylko w taki sposób może sie pojawić w kontekście tego filmu ;)

ocenił(a) film na 6
Vigilante_oXo

Zgadzam się z opinią, ale murzynek był fajny :P Ogólnie nie opłaca się wydawać kasę na bilet. Gdy pojawiły się napisy końcowe, nie wierzyłam, że to już koniec. A najbardziej to się uśmiałam jak zobaczyłam Roberta Kneepera (T-baga z Prison Break'a), te wąsiki, haha.

Vigilante_oXo

A zastanawialiście się nad przesłaniem geniusze?? Przecież ten film to manifest a nie opera mydlana, której widać wszyscy oczekiwali.

ocenił(a) film na 3
ferryman

"przeslanie szersze niz horyzont w Klanie"

ocenił(a) film na 3
ferryman

Przesłanie jest naprawde deeep i w ogole :P wszyscy sie nim strasznie nakrecacie chociaz jest oklepane, powszechnie znane !!, i poruszane juz nie raz (np w matrixie - rozmowa Agenta Smitha z Morfeuszem "ludzie sa wirusem, ktory toczy te planete") Film "al gorowsko" poprawny politycznie i na czasie. Natomiast samo ujecie tego tematu w mojej ocenie bylo smieszne, nudne i beznadziejne. To nie ma byc opera mydlana(ale wlasnie taka wyszla) zeby powalila na kolana tylko film sci-fi ktory nie nudzi, porywa i ktory oglada sie z zapartym tchem a nie wiecznym ziewaniem lub smiechem z idiotyzmu scenariusza. Nie ma sensu doszukiwac sie "drugiego dna" w filmie fantasy, jak tak sie tym jarasz to poogladaj dokumenty o "Greenhouse effect" oparte mniej lub wiecej na realnych faktach i jakiejs naukowej logice.

Podsumowujac: Jak bedziesz sortowal smieci i wkrecal ekozarowy to jest duzo prawdopodobienstwo ze ci kosmici sondy nie zrobia eko-filozofie :)))