Miałam głębokie postanowienie obejrzeć ten film, nie ukrywam tylko i wyłącznie dla efektów specjalnych... ale jakoś kino mnie ominęło i tak to zostawiłam, a teraz się zgubiłam.... bo tak ktoś tu pisze... że to nie jest film robiony dla efektow spejalnych?!!!! to po co?! że przesłanie?! yyyy no i może ktoś mnie oświeci, bo czytając recenzje "kosmici przylatują ukarac niedobrych ziemian" nawet przez myśl mi nie przeszło słowo "przesłanie" to jest papka dla amerykańskiej publiki i to chyba wiadomo przed obejrzeniem tego filmu... dlatego zapytam wprost
Czy film powala efektami specjalnymi? Ale nie że są ok...bo dla ok efektów specjalnych to ja mogę Matrix Rekolekcje obejrzeć...
W filmie efektów jest mało (ale są one bardzo dobre). W filmie nie chodzi o efekty ale o przesłanie abyśmy nie niszczyli naszej Planety. Jest tutaj więcej gadania niż akcji! Mi osobiście film się bardzo spodobał (jest bardzo mądy) 10/10
"kosmici przylatują ukarac niedobrych ziemian" ten kto to napisał chyba nie zrozumiał filmu albo wogóle go nie oglądał!!
O nie nie.... ja nie wątpię, że film bardzo Ci się podobał, jednak taka koncepcja ekologiczno - apokaliptyczna była już chyba w filmie o wymownym tytule Pojutrze... które powaliło mnie swoją głupotą na łopatki wręcz - słynna scena ucieczki przed nadchodzącym mrooooozem ;]to był szczyt mojej wytrzymałości a przynajmniej wytrzymałości mojej wiedzy fizycznej i bardzo obawiam się, że w tym wypadku będzie podobnie.... powiedz proszę, że to nie jest Pojutrze, bo nic tak mnie w filmach nie rozwala jak brak podstawowej wiedzy na temat fizyki i pchanie się w temat (słynne kłęby pary dokującego statku kosmicznego w Armagedonie) eh... zbijają mnie takie filmy...
A jeżeliby do Pojutrze dodać kosmitów.... to się boje, że wyjdzie wlaśnie Dzień, w którym zatrzymała się Ziemia... a wtedy stanie, ale chyba mój mózg w poprzek...
To nie jest Pojutrze. A w "Dniu w którym zatrzymała się Ziemia" nie ma kosmitów tylko jest jeden kosmita o ciele człowieka.
Może streszcze ci troszeczke (niedokładnie) fabułe...
W górach ląduje kula która przylatuje z kosmosu aby pobrać próbkę DNA od człowieka, następnie odlatuje... Kilka lat później w Central Parku ląduje podobna kula tylko wiele razy większa (oczywiście na miejsce przybywa wojsko oraz naukowcy), z kuli wychodzi kosmita który zostaje postrzelony a następnie wychodzi 10 metrowy robot GORT który ogłusza wszystkich dookoła. Ranny kosmita zostaje przewieziony do "szpitala" gdzie chirurg wyciąga kule oraz usuwa z niego ekologiczny kombinezon. Kosmita mówi wiceprezydentowi USA o swoich zamiarch. Później zostaje przesłuchany a na koniec uciaka. Helen Benson która pomogła mu uciec jedzie z nim na spodkanie z panem Wu. który opowiada Klaatu o tym że ludzkie życie jest trudne... ... ...