PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=442004}

Dzień, w którym zatrzymała się Ziemia

The Day the Earth Stood Still
2008
5,7 169 tys. ocen
5,7 10 1 169168
4,1 17 krytyków
Dzień, w którym zatrzymała się Ziemia
powrót do forum filmu Dzień, w którym zatrzymała się Ziemia

Miałam głębokie postanowienie obejrzeć ten film, nie ukrywam tylko i wyłącznie dla efektów specjalnych... ale jakoś kino mnie ominęło i tak to zostawiłam, a teraz się zgubiłam.... bo tak ktoś tu pisze... że to nie jest film robiony dla efektow spejalnych?!!!! to po co?! że przesłanie?! yyyy no i może ktoś mnie oświeci, bo czytając recenzje "kosmici przylatują ukarac niedobrych ziemian" nawet przez myśl mi nie przeszło słowo "przesłanie" to jest papka dla amerykańskiej publiki i to chyba wiadomo przed obejrzeniem tego filmu... dlatego zapytam wprost
Czy film powala efektami specjalnymi? Ale nie że są ok...bo dla ok efektów specjalnych to ja mogę Matrix Rekolekcje obejrzeć...

ocenił(a) film na 10
magimila

W filmie efektów jest mało (ale są one bardzo dobre). W filmie nie chodzi o efekty ale o przesłanie abyśmy nie niszczyli naszej Planety. Jest tutaj więcej gadania niż akcji! Mi osobiście film się bardzo spodobał (jest bardzo mądy) 10/10

ocenił(a) film na 10
TheDayTheEarthStoodStill

"kosmici przylatują ukarac niedobrych ziemian" ten kto to napisał chyba nie zrozumiał filmu albo wogóle go nie oglądał!!

ocenił(a) film na 5
TheDayTheEarthStoodStill

O nie nie.... ja nie wątpię, że film bardzo Ci się podobał, jednak taka koncepcja ekologiczno - apokaliptyczna była już chyba w filmie o wymownym tytule Pojutrze... które powaliło mnie swoją głupotą na łopatki wręcz - słynna scena ucieczki przed nadchodzącym mrooooozem ;]to był szczyt mojej wytrzymałości a przynajmniej wytrzymałości mojej wiedzy fizycznej i bardzo obawiam się, że w tym wypadku będzie podobnie.... powiedz proszę, że to nie jest Pojutrze, bo nic tak mnie w filmach nie rozwala jak brak podstawowej wiedzy na temat fizyki i pchanie się w temat (słynne kłęby pary dokującego statku kosmicznego w Armagedonie) eh... zbijają mnie takie filmy...
A jeżeliby do Pojutrze dodać kosmitów.... to się boje, że wyjdzie wlaśnie Dzień, w którym zatrzymała się Ziemia... a wtedy stanie, ale chyba mój mózg w poprzek...

ocenił(a) film na 10
magimila

To nie jest Pojutrze. A w "Dniu w którym zatrzymała się Ziemia" nie ma kosmitów tylko jest jeden kosmita o ciele człowieka.
Może streszcze ci troszeczke (niedokładnie) fabułe...

W górach ląduje kula która przylatuje z kosmosu aby pobrać próbkę DNA od człowieka, następnie odlatuje... Kilka lat później w Central Parku ląduje podobna kula tylko wiele razy większa (oczywiście na miejsce przybywa wojsko oraz naukowcy), z kuli wychodzi kosmita który zostaje postrzelony a następnie wychodzi 10 metrowy robot GORT który ogłusza wszystkich dookoła. Ranny kosmita zostaje przewieziony do "szpitala" gdzie chirurg wyciąga kule oraz usuwa z niego ekologiczny kombinezon. Kosmita mówi wiceprezydentowi USA o swoich zamiarch. Później zostaje przesłuchany a na koniec uciaka. Helen Benson która pomogła mu uciec jedzie z nim na spodkanie z panem Wu. który opowiada Klaatu o tym że ludzkie życie jest trudne... ... ...

ocenił(a) film na 10
TheDayTheEarthStoodStill

poczytaj sobie tutaj http://www.filmweb.pl/f442004/Dzie%C5%84%2C+w+kt%C3%B3rym+zatrzyma%C5%82a+si%C4% 99+Ziemia,2008/pressbook