PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=442004}

Dzień, w którym zatrzymała się Ziemia

The Day the Earth Stood Still
2008
5,7 169 tys. ocen
5,7 10 1 169168
4,1 17 krytyków
Dzień, w którym zatrzymała się Ziemia
powrót do forum filmu Dzień, w którym zatrzymała się Ziemia

No żesz bez jaj! Kosmita ląduje w mieście ,które przeżyło jeden z najbardziej znanych ataków terrorystycznych w historii i zostaje zaskoczony postrzałem......
Toż to idiotyzm
-nie mają oni pierwszej dyrektywy ? czy czegoś w tym stylu...
-nie można było nawiązać wcześniej kontaktu radiowego ? i przygotować Ludzi na spotkanie? przecież jesteśmy cywilizacją pre-kosmiczną <prewarpową:>> za to można pchać się z "drewnianą twarzą" i buciorami prosto na nasze podwórko....i to bez taktu,czy choćby obczajenia stosunków politycznych na Ziemi..
-w znanym nam kosmosie są miliony galaktyk,a w nich miliardy gwiazd ....ale nie ,musieli się uprzeć na Ziemię:) btw. latają w kosmosie,a nie opracowali możliwości terraformowania planet ?
-nie pokazali kosmitów :)))))
-czemu nikt nie zapodał liścia temu wrednemu gówniarzowi co nawet matki nie szanuje? :))

P.S.
Nie spodziwałem się że to powiem ale to już Emmerich >lepiej< zbudował napięcie na linii : początek filmu - kosmici na Ziemi
P.S.2
Film pouczający w stylu "jak nie należy robić filmu"

ocenił(a) film na 6
Atom_kon

Ej, dokładnie mnie ten gnojek tez denerwował. W ogóle nie cierpię filmów gdzie jedną z głównych ról grają dzieci :/ no poza 6 zmysłem... nie no kilka by się znalazło ale w większości bachory mnie po prostu denerwują.

ocenił(a) film na 3
nespriv

racja ten hebanowy szczyl caly film domagal sie liscia :)