Piękny film! Bardzo dobre efekty specjalne których wcale nie jest dużo (twórcom bardzo zależało aby nie przesadzić z ich ilością), bardzo dobrze zagrał Keanu Reeves, obraz nie jest zbyt barwny (Przez film przewijają się głównie niebieskości i zielenie czyli naturalne kolory Ziemi), najważniejsze jest jednak to że film niesie pozytywne przesłanie. "Tak naprawdę film opowiada o tkwiącym w ludziach dobrze. Pokazuje nasze wady, ale i to, że jesteśmy zdolni do pracy nad sobą" - mówi Keanu Reeves. W filmie można zaobserwować wiele ciekawych ujęć, np: gdy profesor rozmawia z Klaatu na jednym ujęciu jest odwrócony twarzą do kamery jakby mówił do widza. Film tak naprawde jest bardzo dobry ale większość osób tego nie odczuwa. "Największą satysfakcję miałbym wtedy, gdyby nasz film sprowokował ludzi do dyskusji albo chociaż zastanowienia się nad poruszanymi kwestiami. Niemniej ważne jest to, żeby wyszli z kina bez poczucia, że stracili dwie godziny. Mam nadzieję że udało nam się nakręcić fajny film science-fiction i ludzie nie będą żałowali pieniędzy na bilet" - mówi Derrickson. Osobiście film mi się bardzo podobał. Oczywiście daje 10/10.
"Na świecie jest tylu wandali którzy niszczą wszystko dookoła, ale nie wiedzą oni tego że jednocześnie niszczą samych siebie" jak byś ty albo ja czymś się różnił od takich ludzi,po to są twory natury żeby z nich korzystać, myślisz że jak się jest np, jebanym ekologiem to tak naprawdę ratujesz ziemię , zachowujesz się tak samo jak wszyscy, tylko że na to swoje ratowanie pobiera się kasę, no a przesłanie filmu nie dość że ponad 50 lat temu powstało to jeszcze szerzy jej kraj który ziemię ma w dupie,
ja też tego nie odczuwam, starsza wersja była o niebo lepsza, a tu kiedy wreszcie zaczyna się dziać coś ciekawego mamy napisy końcowe, strata pieniędzy i czasu
ja też tego nie odczuwam, starsza wersja była o niebo lepsza, a tu kiedy wreszcie zaczyna się dziać coś ciekawego mamy napisy końcowe, strata pieniędzy i czasu
Film naprawde zrobił na mnie olbrzymie wrażenie! Z filmu najbardziej zapamiętałem słowa które wypowiedział Klaatu: "Jeśli Ziemia umrze wy umrzecie, jeżeli wy umrzecie Ziemia przetrwa"... Na świecie jest tylu wandali którzy niszczą wszystko dookoła, ale nie wiedzą oni tego że jednocześnie niszczą samych siebie.
wiele osób pisze że Keanu Reeves był drewniany. On taki właśnie miał być(sztywny, jedna mina przez cały film)! Grał kosmitę o imieniu Klaatu i zagrał bardzo dobrze!
Matko! Przez błąd, który porozrzucał Wasze posty nie da się tej dyskusji przeczytać. :]
Moglibyście w kolejności ponownie przesłać swoje wypowiedzi i zgłosić do usunięcia stare posty. Przynajmniej by to rąk i nóg nabrało. :)
Poza tym, @Caim, albo nie kojarzysz, albo nie oglądałeś pierwowzoru. Remake przesłanie filmu zmodyfikował, także o powtórce nie można mówić.