film dla dzieci.szkoda czasu i pieniędzy.nawe efekty specjalne są marne.kicha!
Efekty specjalne są super! Ja byłem na nim 2 razy w kinie i jeszcze 3 razy w domu obejrzałem. Chyba sobie jeszcze raz obejrze bo film jest naprawde świetny! Polecam!
10/10
Nie wiem dlaczego ludziom nie podoba się ten film... Keanu Reeves zagrał w nim bardzo dobrze (jak prawdziwy kosmita!). Zakończenie także jest bardzo dobre (właśnie takie zakończenie miało być! Chodziło o to aby pokazać ludziom że "Zmieniamy się dopiero w obliczu kryzysu" i właśnie tak się stało... Klaatu zagroził że zniszczy ludzkość, ludzie poczuli się zagrożeni i zmienili się a na koniec filmu Klaatu odleciał...).
Proponuję obejrzeć bardziej wymagające filmy. Dzień.. to film przede wszystkim pretensjonalny co do zachowań psychologicznych, nudny (słaba reżyseria) i przeznaczony dla 13latkow (kategoria PG-13, którą boleśnie w tym filmie widać).
Niststy muszę się zgodzić z negtywnymi opiniami na temat filmu :( Nic ciekawego. Obejrzałam tylko dla zasady (zawsze oglądam zaczęty film do końca). Nic mnie nie powaliło. I poprostu się nudziłam... Jesyny plus to dobra gra Keanu Reeves oraz niesamowita gra młodego aktora - Jaden Smitha. Ocena 5/10 i to tylko dzięki młodemu :D