PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=442004}

Dzień, w którym zatrzymała się Ziemia

The Day the Earth Stood Still
2008
5,7 169 tys. ocen
5,7 10 1 169168
4,1 17 krytyków
Dzień, w którym zatrzymała się Ziemia
powrót do forum filmu Dzień, w którym zatrzymała się Ziemia

gdyby skończyło się że jednak nasza rasa nie przetrwała przejełabym sie bardziej... zreszta kosmita zobaczyl ze mamy w sobie milosc ( na koncu filmu gdy helen przytula chlopca) i od razu postanowił zmienic zdanie :/ bardzo orginalne...
ale nie zgadzam sie z wysmiania kosmici - ekolodzy to bylo dosc prawdziwe
"istnieje tylko pare planet nadajacych sie do zycia. nie mozemy pozwolic aby ktoras z nich zostala zniszczona" moze to naprawde kosmici odpowiedzialni sa za nasze planety?

ocenił(a) film na 4
kasiulla92

I ci kosmici potrzebują przestrzeni życiowej jak niemcy w 39 :) Jakież to piękne, humanistyczne, ekologiczne i romantyczne.

Negative

To prawda, ale myślę, że gdybym była kosmitą, byłabym za zniszczeniem ludzi...

ocenił(a) film na 4
Sleeth

A ja jestem za zniszczeniem kosmitów :) Na pochybel!

Negative

Je**ac kosmitów:)ps. taka technologia a nie moga sobie przygotowac planetki do zycia! juz teraz ludzkosc moglaby dostosowac marsa w przeciagu 100 lat do utrzymania zycia ludzkiego ! ale kosmici wola napadac na ziemie i niszczyc cała ludzka cywilizacje! Naukowiec dobrze zgasił Klatuu a ten sie głupio wytłumaczył ze to problem w nas tkwi uuuuu "cicho sza....co to bedzie" :)

Negative

Negative, chodziło Ci raczej o słowo: "humanitarne", a nie "humanistyczne" - znasz?

ocenił(a) film na 4
eveline999

nie, miałem na myśli humanistyczne.

Negative

I co to znaczy, że film jest "humanistyczny" według Ciebie Negative?

ocenił(a) film na 6
Negative

a czy chodziło ci tu o literaturę piękną czy może coś w inny deseń?

kasiulla92

Ale Ty jesteś niemądra, właśnie zdradziłaś zakończenie filmu! To najgłupsza rzecz jaką można napisać w tych komentarzach! Oczywiście nie przyszło Ci do głowy, że są ludzie, którzy czytają tę stronę przed obejrzeniem filmu?! Następnym razem w tyłek sobie wsadź swoją opinię!

kasiulla92

Powyższą wiadomość napisałam oczywiście do Kasiulli92, gdyby nie umiała skojarzyć.

ocenił(a) film na 5
eveline999

wchodzisz w temat "gdyby był inny koniec" i nie spodziewasz się spoilerów. Ty jesteś dopiero mądry.

Ancymon89

Nie napisałam tego do Ciebie, slash 5, tylko do kasiulli92. Nie zamierzam dyskutować z jej wiernymi obrońcami. W ogóle nie zamierzam, wyraziłam tylko opinię na temat tego postu.

ocenił(a) film na 6
Ancymon89

nie trzeba było wchodzić w ten temat żeby nie zauważyć spoilera, czytaj ze zrozumieniem i potem się udzielaj

Ancymon89

Heh, dokładnie. To tak jakby iść na koncert Behemota i spodziewać się księdza nucącego "chrześcijanin tańczy". :P

ocenił(a) film na 5
eveline999

Ogólnie zgadzam się, że niedobrze jest w recenzjach zdradzać zakończenia.... ale w tym przypadku można zrobić wyjątek. Film jest taki banalny, że w połowie można to zakończenie przewidzieć. Po drugie to remake. Po trzecie to naprawdę strata czasu i kasy, a przed TV nierzadko się ogląda filmy po raz wtóry- to i można obejrzeć znając zakończenie. Bo powtarzać będę bezlitośnie, że to film wyłącznie do kina... domowego pod warunkiem jednak solidnego pokropienia piwem.

kasiulla92

kasiulla92: "może gdyby był inny koniec??
gdyby skończyło się że jednak nasza rasa nie przetrwała przejełabym sie bardziej..." Ten post widać do tego miejsca zanim się na niego wejdzie. Trudno było nie przeczytać. Inaczej na pewno bym na niego nie weszła.

ocenił(a) film na 5
eveline999

Z kosmitami trzeba sie obejsc tak, jak w "Starship troopers".

ocenił(a) film na 6
eveline999

niestety muszę ci przyznać rację, właśnie przeczytałem to zanim obejrzałem film, i troszkę się zniechęciłem, przykre zachowanie i powinny być wyciągane jakieś konsekwencje w tym kierunku

ocenił(a) film na 4
TBaDoo

Konsekwencje to mają jełopy które czytają forum przed obejrzeniem filmu.

Negative

LOL... niektóre "jełopy" wchodzą na forum, żeby dowiedzieć się, czy film jest warty obejrzenia, a nie - jak się kończy (co niestety daje po oczach bez wchodzenia na ten wątek)... :/

high_five

to sugerujesz sie opinia innych przed ogladnieciem filmu?? LOL zobacz zwiastun przeczytaj opis i tyle jesli cie nie zaciekawilo to nie idziesz a nie bedziesz wyczytywac czy komus akurat sie spodobalo czy nie! miej swoje zdanie jakie by ono nie bylo!

ocenił(a) film na 6
Syrinx

to co, sugerujesz się reklamą producenta/dystrybutora i zwiastunem który często mówi wszystko o filmie w ciągu kilku minut a poza nimi już nic więcej nie ma do obejrzenia? no to jak sobie chcesz, ja ci nie bronię, a ja będę się sugerował opiniami innych wyważając je sobie i wyciągając pewną średnią ocenę którą bardziej się zasugeruję niż różowa wystrzałowa reklama szczotki do muszli klozetowej

TBaDoo

poprostu sprawdzam jak mnie zaiteresuje a nie z gory sie nastawiam na TAK/ NIE ze wzgledu na czyjes bla bla bla

ocenił(a) film na 6
Syrinx

Ja ci powiem już bez złośliwości jak robię: czytam newsa (jak ty) o filmie - okazuję zainteresowanie. Wchodzę na FW, czytam średnią ocenę, sprawdzam czy się zgadza z http://www.imdb.com, zazwyczaj tym się bardziej sugeruję. Z ciekawości czytam opinie. Ale w zasadzie rzadko kieruję się w decyzji o tym czy film obejrzeć tylko w przypadku filmu do którego nie jestem przekonany. Jeśli się do niego nastawię lub czekam na niego od dłuższego czasu to żadne opinie i oceny filmu mnie do niego nie zrażą. Często jest tak że moje odczucia są zupełnie inne od tego co tu pisze większość ludzi. I tak to już jest. I jak ktoś tego nie potrafi uszanować lub się to komuś nie podoba, trudno. Będę zdrowszy jak potraktuję ciebie tak jak chciałbym żebyś ty mnie potraktował, więc peace.

TBaDoo

ale nie mozesz miec pretensji ze ktos na forum opisal jakas scene z filmu! mnie w 99procentach wystarczy zwiastun i wiem czy warto isc do kina czy nie! TYLKO 2 razy powtarzam 2 bylo tak ze nie poszedlem czy nie chcialem ogladac filmu bo myslalem iz to jakas lipa a sie okazalo calkowicie inaczej! trailery ogladam od ponad 10 lat i tylko 2 razy sie tak wydarzylo! a jesli szedlem na film na ktory bylem napalony to tez góra kilkanascie razy sie rozczarowalem wiec nie potrzebuje wogole recenzji czy opini tych co juz ogladali !moj "instynkt" sprawdza sie na poziomie 99,... procenta .... RADA jesli chcesz wchodzic na forum by dowiedziec sie cos o filmie licz sie z tym ze zobaczysz cos czego nie chcialbys wiedziec przed ogladnieceim filmu!!!PEACE

ocenił(a) film na 6
Syrinx

Szanuję twoją wypowiedź do momentu z procentami ;-)

Jednak co do wchodzenia na forum... spoilera zobaczyłem nie wchodząc na forum, przewiń sobie główną stronę z info o fimie do samego dołu to zobaczysz o co mi biega. jak nie spójrz na mój post poniżej skierowany do Negative. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
Syrinx

Nie zgadzam się zupełnie z Twoją wypowiedzią. Są np. sceny, których istnienia w zwiastunach nawet się nie sugeruje, lub też nie zna się całego ich podłoża. Scenki w zwiastunie mają właśnie zachęcić widzów do zobaczenia filmu właśnie ze względu na te nurtujące niedopowiedzenia. Można te sceny opisać subtelnie, nie sugerując jednoznacznych odpowiedzi, ale można też i zrobić to zwyczajnie, psując niektórym przyjemność z oglądania filmu. W tym przypadku można było napisać "Może gdyby ta apokalipsa miała inny finał, gdyby Klaatu podjął inną decyzję...". Czy domyślasz się o co chodzi? Czy jesteś tego jednak pewien?

Ja trailery wyczekiwanych filmów przestałem oglądać pod wpływem zwiastunu "Hancocka". Zwiastun sugerował film, którym produkcja ta była tyko do połowy, a przy okazji pokazała widzowi najlepsze scenki z filmu. Po seansie byłem bardzo rozczarowany.
W drugą stronę zaś miałem z dwoma innymi trailerami - do "Hair" i do "Predatora". Oba filmy bardzo lubię, także byłem ciekawy jak były zapowiadane w kinach i jak się okazało, przez te trailery mógłbym całkowicie zignorować oba tytuły. "Hair" sugerował pustą historyjkę o hippisach, a "Predator" komiksowy film, w którym Schwarzenegger będzie superbohaterem pokonującym jakąś słabą obcą formę życia.
Zapowiedż "TDTESS" skończyłem oglądać, gdy zorientowałem się, że po scenie przesłuchania, twórca trailera zechce zdradzić jeszcze jakieś inne, zaskakujące sceny.

I jeszcze odnośnie forum, to faktycznie trzeba uważać, by nie dowiedzieć się za wiele. Lecz nie widzę tu winy po stronie zainteresowanych konstruktywnymi opiniami, lecz po stronie niekulturalnych użytkowników, którzy nie potrafią, bądź nie chcą zrozumieć, że ich zdanie nie jest dla wszystkich wyrocznią i ktoś się może z nimi nie zgadzać.

Z Regulaminu:
"3. Publikowane przez użytkowników treści oraz zdjęcia nie mogą być wulgarne, obraźliwie czy też naruszać zasady współżycia społecznego, nie mogą też być niezgodne z prawem lub też naruszać praw osób trzecich."
Czy myślicie, że spoilerowanie można uznać za naruszanie zasad współżycia? Byłaby to dobra podstawa do usuwania takich kwiatków.

Pozdrawiam w pokoju z pokoju. :)

ocenił(a) film na 6
Negative

weź wrzuć tę stronę w jakiś translator dla wolniej przyswajających informacje, może pomoże, kilka razy pisali iż spoiler był jeszcze przed wejściem na ten temat, masz dalej z tym problem?

ocenił(a) film na 6
Negative

moja odpowiedź powyżej jest do posta o jełopach from Negative, żeby nie było nieporozumień

ocenił(a) film na 4
TBaDoo

A jak można zobaczyć ten spojler nie wchodząc na forum? I co to za spojler? Spodziewał się ktoś, że film skończy się zagładą ludzkości? Błagam...

ocenił(a) film na 6
Negative

"może gdyby był inny koniec?? gdyby skończyło się że jednak nasza rasa nie przetrwała przejełabym sie bardziej...." proponuję iść do okulisty

P.S. Jeśli to niewiarygodne to może chcesz screena?

ocenił(a) film na 4
Negative

"Spodziewał się ktoś, że film skończy się zagładą ludzkości? Błagam..."

Może nie uwierzysz, ale w historii kina "popełniono" już przynajmniej kilka takich filmów...