PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=442004}

Dzień, w którym zatrzymała się Ziemia

The Day the Earth Stood Still
2008
5,7 169 tys. ocen
5,7 10 1 169168
4,1 17 krytyków
Dzień, w którym zatrzymała się Ziemia
powrót do forum filmu Dzień, w którym zatrzymała się Ziemia

żałosny . . .wszystko sztuczne...szkoda słów

ocenił(a) film na 10
karusia883

a ja go obejrzałem i strasznie mi się podobał
10/10

ocenił(a) film na 4
TheDayTheEarthStoodStill

Film nawet dobry,ale bez rewelacji słabe 6/10

użytkownik usunięty
TheDayTheEarthStoodStill

10/10? Ze tak sie spytam czy Ty juz masz 7 lat czy jeszcze nie?
Dzizys ....wiem ze to jest forum i kazdy moze swoja opinie wypowiedziec,no chyba ze to prowokacja :)

ocenił(a) film na 10

to nie jest zadna prowokacja. film mi się cholernie spodobał i moim zdaniem zasługuje na 10/10

użytkownik usunięty
TheDayTheEarthStoodStill

Oceniajac ten film 10/10 nazywasz go arcydzielem.Rozumie, ze forum jest po to aby kazdy mogl wypowiedziec swoje(subiektywne) zdanie na dany temat(tutaj - filmy i wszystko co z nim zwiazane).
Podaje wiec definicje arcydziela, moze to da Ci choc troszke do myslenia na temat nazywania tego filmu arcydzielem.
Nie jest moim zadaniem przekonanie Cie ze ten film jest infantylny, nudny, gra aktorska do bani itp.Nie jest rowniez w mojej intencji obrazanie kogokolwiek.Film Ci sie podobal - super.Nie mogles oderwac wzroku od telewizora - ciesze sie ze nie zmarnowales 1,5 godziny z zycia (tak jak ja to zrobilem)
Moja ocena jednak to 2/10 - i to tylko za muzyke i pomysl na film(ktory juz i tak wczesniej byl wykorzystany w 1951 roku)
Pozdrawiam i prosze o zastanowienie sie nad ponizsza definicja arcydziela:

Arcydzieło – dzieło kultury, które zostało uznane przez odbiorców lub publiczność w pewnym dłuższym okresie czasu za wyróżniające się na tle innych dzieł (literatury, muzyki, filmu, sztuk plastycznych) lub za doskonałe w swoim gatunku.

ocenił(a) film na 10

Nie będe ci się tłumaczył. Co ty taki ciekawski? Każdemu podoba się coś innego. A mi akurat ten film się strasznie spodobał i już. JAK DLA MNIE ciekawa fabuła, rewelacyjna gra Keanu Reevesa, fajna muzyka, znakomite efekty specjalne, film się nie nudzi (ja oglądałem go kilka razy), mądre teksty, fajni aktorzy,... dużo by tutaj jeszcze wymieniać :) Pozdrawiam!

użytkownik usunięty
karusia883

Szkoda ze nie przeczytalem wczesniej tego postu...
Ten film to ku..wa dramat!!!!

ocenił(a) film na 8
karusia883

Hey karusia883. Ciekawe ile osób przekonasz aby nie obejrzały tego filmu. Skoro tobie się nie spodobał to nie znaczy że i reszcie świata ma też się nie podobać.

karusia883

Nie kumam was. Przecież ten film nie jest zły. Dobra gra aktorów, dobra muzyka, super ujęcia. Temat oklepany, ale troszkę odmieniony. Film nie jest nudny. Jak dla mnie 8/10.

ocenił(a) film na 4
irek2803

Tez nie wiem co wam się w nim tak strasznie nie podoba.Film moze nie jest bardz dobry ,ale nie jest tez az taki zły.Efekty całkiem dobre,fabuła spoko, gra aktorska tez moze byc.Moja ocena to 6/10

ocenił(a) film na 1
Joecrou

Ten film jest strasznie kiepski!!! Po czasie kiedy ten UFOk użył i zaczął coś tam z ludźmi robić, chciałem wyjść
z kina.... NIEPOLECAM