Dzień, w którym zatrzymała się Ziemia

The Day the Earth Stood Still
2008
5,7 169 tys. ocen
5,7 10 1 169276
4,1 17 krytyków
Dzień, w którym zatrzymała się Ziemia
powrót do forum filmu Dzień, w którym zatrzymała się Ziemia

podobne filmy

ocenił(a) film na 7

Film oceniam na 4. Jakie są podobne filmy (powiedzmy od 2008 r.)? Podobne czyli takie które trzymają poziom i są o walce z kosmitami. Z podobnych wymienię dwa:

1. Wojna światów (oczywiście ten z tomem kruzem)
2. Super 8
3. ?
4. ...

Nie ma żadnych, wszystkie już widziałem?

Odpoadaja takie tytuły, które moim zdaniem nie trzymają poziomu, jak 'SkyLine', 'Battleship' , 'wojna o loss angeles', 'rim coś tam' itp.

Chociaż Battleship nie był aż tak denny ... :)

ocenił(a) film na 6
Dormant

najlepsze filmy o walce z kosmitami to:

1.Wojna Światów Tom cruise oczywiście.
2.Dzień w którym zatrzymała się ziemia.
3.Żołnierze kosmosu.

Mam nadzieje że pomogłem oto moj trójeczka.:)

ocenił(a) film na 6
tomcruise

Pandorum
ukryty wymiar
obcy ósmy pasażer nostromo
Predator
wszystkie trzymają w napięciu:)

ocenił(a) film na 7
tomcruise

ja przecie pisał: od 2008

ocenił(a) film na 7
tomcruise

Pandorum niemal zanudziło mnie na śmierć, Ukryty wymiar był ok, obcy, to arcydzieło, predator powiedzmy bardzo dobry.

ocenił(a) film na 6
Aldirien

Pandorum jest fajne spokojnie można go obejrzeć ale jednak nie trzyma w napięciu

ocenił(a) film na 7
tomcruise

Ano nie trzyma... Taki średniak. Niedobre na późny wieczór, gdyż momentami nudzi niemiłosiernie i jest przewidywalne.

ocenił(a) film na 6
Aldirien

Poclecisz mi jakieś fajne fajne filmy sci-fi

ocenił(a) film na 7
tomcruise

Zależy ile masz lat, ja kocham wiele tych starszych pozycji, ale szczególnie Odyseję kosmiczną, tę z 1968 roku. Łowca androidów, postapokaliptyczne Mad Maxy, wiadomo pierwsze dwa Terminatory, trylogia Obcego, Cube.

Z nowszych pozycji na pewno utknęły mi w pamięci Dystrykt 9, który dla mnie był genialny, ale zdania są podzielone, bo mało trzaskprasków, bardziej dramat socjologiczny. "Maszyna" Niskobudżetowy sf (ok 5 m $) ale genialna rola głównej bohaterki, całkowicie kradnie pierwszy plan. "I am legend" - przyjemny acz niewymagający sf post apo. "Na skraju jutra" oglądało mi się w miarę nieźle. Jeśli nie nienawidzisz Toma Cruisa spokojnie daje radę. "Moon" bardzo klimatyczny, ale niektórzy mówią, że nudny. Z nowych również można zobaczyć "Transcendencję", a dla młodszych widzów "Maze Runner" coś sobie wybierzesz pewnie :)

ocenił(a) film na 7
Aldirien

No i potworny post apo film "Droga" zapomniałem o nim. Notabene książka lepsza, ale tak jest zawsze, zatem nie ma co narzekać.

ocenił(a) film na 7
Aldirien

Vanilla Sky.

ocenił(a) film na 6
Aldirien

Polecam ci filmy takie jak
Gwiezdne wojny Imperium kontratakuje
i powrót jedi
Efekt motyla
i oczywiście matrixa
12 małp z brucem wilisem
Coś z 1982
i może też byc A.I sztuczna inteligencja

ocenił(a) film na 6
Aldirien

Perfect sense jest ciekawą wizją apokalipsy. Polecam!

ocenił(a) film na 6
Aldirien

Dziekuje Ci bardzo Chciałem sobie ostatnio właśnie Mad maxa
Obcy Klasyka kina
Terminator 1,2 Niesamowity
Na skraju jutra niezły nawet przyjemny
Odyseja kosmiczna Podobno też niesmamowity film.

Dormant

Eee, "Pacific Rim" nie jest taki słaby :)

ocenił(a) film na 7
Przemekkk

Słaby nie, potwornie zły tak. Jak widzę ten tytuł, to od razu mi się przypomina scena gdzie te mechy walczą lotniskowcami jak mieczami. Zlewka z fizyki. Realizm na poziomie Battleship bitwa o ziemie czy coś takiego albo jeszcze gorzej.

Dormant

oblivion/ dystrykt 9/ transedence/ to filmy sf nie kazdy jest o walce z kosmitami

goraca_bulka

i knowing ciekawy film