PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=442004}

Dzień, w którym zatrzymała się Ziemia

The Day the Earth Stood Still
2008
5,7 169 tys. ocen
5,7 10 1 169168
4,1 17 krytyków
Dzień, w którym zatrzymała się Ziemia
powrót do forum filmu Dzień, w którym zatrzymała się Ziemia

trudne kino

użytkownik usunięty

Fakt, film jest trudny, nie jest filmem rozrywkowym, nie tego typu, który oglądamy z powodu efektów specjalnych.
Poszłam na niego do kina z powodu Keanu i wyszłam z mieszanymi uczuciami, chyba mi się nie podobał.
Teraz zdecydowałam się do niego wrócić i zobaczyć na spokojne i nie czekając na żaden kosmo-ziemski romans (:p;) wiem, wiem głupota, ale wtedy właśnie czegoś takiego się spodziewałam.
Więc odkryłam, że film ma p

Hehe. Dobre. Usmialem sie. "trudne kino" "nie jest filmem rozrywkowym" "poszlam na niego specjalnie dla Keanu"itd. Ten film to typowe kino rozrywkowe, ktore oglada sie dla efektow. Fabula do pewnego momentu calkiem calkiem (dla osob ktore lubia klimaty scifi)pozniej juz coraz gorzej. Podobny do filmu "Zapowiedz" z Cage,ale raczej gorszy. Wysiada gdy sie go porowna z "Kontakt" Jodie Foster.Polecam i tak kazdemu kto lubi kino SCIFI. Notowania ma tu zdecydowanie za niskie:P

ocenił(a) film na 4
adi200022

Z tym "trudne kino" to bardzo duża przesada:) 4-ka to uczciwa ocena, bo
film jest raczej słaby. "Knowing" z Cage'm jest dużo lepszy (choć też nie
jakoś szczególnie dobry), przynajmniej pozbawiony bzdurnego
pseudoekoligicznego przesłania.

Jakie trudne kino, co ty piszesz. To typowa komercha, może z jakims tam ekologicznym przesłaniem, ale ostatecznie liczy się i tak efekt i rozrywka.