PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=442004}

Dzień, w którym zatrzymała się Ziemia

The Day the Earth Stood Still
2008
5,7 169 tys. ocen
5,7 10 1 169168
4,1 17 krytyków
Dzień, w którym zatrzymała się Ziemia
powrót do forum filmu Dzień, w którym zatrzymała się Ziemia

usunięte sceny

użytkownik usunięty

Gdzie mogę obejrzeć usunięte sceny z tego filmu? Szukałem wszędzie po internecie i nigdzie nie mogę znaleźć. Podobno są trzy usunięte sceny (trwają 2 minuty), jedną z nich jest rozszerzona wersja sceny przesłuchania Klaatu.

ocenił(a) film na 6

Jak sobie kupisz oryginalną płytę "Dnia..." to tam są w dodatkach.

użytkownik usunięty
mnich141091

opowiedz mi co w nich się działo :)

ocenił(a) film na 6

W dodatkach na tej płycie są króciutkie i rzeczywiście kiepskie sceny:

+ Re-Imagining The Day
Obszerny materiał o produkcji. Ekipa najpierw tłumaczy, po co w ogóle film został nakręcony, a potem wszyscy wzajemnie wychwalają się od najlepszych w branży. Najpierw cała ekipa wychwala reżysera, a potem reżyser chwali producenta. Ten słów kilka powie po czym stwierdzi, że film nie powstałby bez genialnego operatora kamery. Operator kamery rzuci skromnie kilka przechwałek na temat swojej osoby i przypomni sobie, że film nie powstałby bez genialnego kompozytora. I tak aż do sprzątaczki :P Usnąłem.

+ Unleashing Gort
Kilkunastominutowy materiał o pomysłach na Gort’a który w filmie przybrał postać maksymalnie kiczowatego nanorobota.

+ Watching The Skies: In serach of extraterrestrial life
Zdecydowanie najciekawszy dodatek ze wszystkich. Jest to bowiem film dokumentalny opowiadający o instytucjach szukających w kosmosie sygnałów od obcej cywilizacji.

+ The day the earth was green
Strasznie naiwny dodatek pokazujący wytwórnie FOX jako tą najbardziej ekologiczną (np. podczas kręcenia filmu korzystano z naczyń porcelanowych a nie jednorazowych..).

+ Commentary by writer David Skarpa
Komentarz Davida Skarpa.

+ Still Galleries
Bardzo fajna i obszerna galeria. Szkice, storyboardy i fotosy z planu.

użytkownik usunięty
mnich141091

dzięki ale chodziło mi o usunięte sceny (co się w nich wydarzyło)???

ocenił(a) film na 6

Np. przesłuchanie Klaatu; klaatu w tej "izolatce". Reszty dokładnie nie pamiętam, bo płytę porzyczyłam koleżance :)
Inaczej sformuowane dialogi, ale sens ten sam :) Także nic nie straciłeś :)

użytkownik usunięty
mnich141091

to teraz oceń moją recenzje. :)

ocenił(a) film na 6

Skopiowałam z jakiejś strony, lecz kilka słów dopisałam :P
Ale przepraszam, jeśli to Twoje "dzieło" ;)

użytkownik usunięty
mnich141091

gdzie dopisałaś ?????

ocenił(a) film na 6

na początku:

DODATKI NA PŁYCIE

Wszystkie dodatki są z polskimi napisami :)

+ Usunięte sceny
4 króciutkie i rzeczywiście kiepskie sceny (są takie co na filmie tylko krótsze i trochę zmienione dialogi [sens jest ten sam], np. scena co taki facet przesłuchiwał Klaatu. Nie musisz żałować, że nie obejrzałeś tych scen. Nic nie straciłeś ;)

ocenił(a) film na 6

DODATKI NA PŁYCIE

Wszystkie dodatki są z polskimi napisami :)

+ Usunięte sceny
4 króciutkie i rzeczywiście kiepskie sceny (są takie co na filmie tylko krótsze i trochę zmienione dialogi [sens jest ten sam], np. scena co taki facet przesłuchiwał Klaatu. Nie musisz żałować, że nie obejrzałeś tych scen. Nic nie straciłeś ;)

+ Re-Imagining The Day
Obszerny materiał o produkcji. Ekipa najpierw tłumaczy, po co w ogóle film został nakręcony, a potem wszyscy wzajemnie wychwalają się od najlepszych w branży. Najpierw cała ekipa wychwala reżysera, a potem reżyser chwali producenta. Ten słów kilka powie po czym stwierdzi, że film nie powstałby bez genialnego operatora kamery. Operator kamery rzuci skromnie kilka przechwałek na temat swojej osoby i przypomni sobie, że film nie powstałby bez genialnego kompozytora. I tak aż do sprzątaczki :P Usnąłem.

+ Unleashing Gort
Kilkunastominutowy materiał o pomysłach na Gort’a który w filmie przybrał postać maksymalnie kiczowatego nanorobota.

+ Watching The Skies: In serach of extraterrestrial life
Zdecydowanie najciekawszy dodatek ze wszystkich. Jest to bowiem film dokumentalny opowiadający o instytucjach szukających w kosmosie sygnałów od obcej cywilizacji.

+ The day the earth was green
Strasznie naiwny dodatek pokazujący wytwórnie FOX jako tą najbardziej ekologiczną (np. podczas kręcenia filmu korzystano z naczyń porcelanowych a nie jednorazowych..).

+ Commentary by writer David Skarpa
Musiałbym obejrzeć film jeszcze raz aby zapoznać się z tym dodatkiem. Może za kilka lat…

+ Still Galleries
Bardzo fajna i obszerna galeria. Szkice, storyboardy i fotosy z planu.