PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=442004}

Dzień, w którym zatrzymała się Ziemia

The Day the Earth Stood Still
2008
5,7 169 tys. ocen
5,7 10 1 169168
4,1 17 krytyków
Dzień, w którym zatrzymała się Ziemia
powrót do forum filmu Dzień, w którym zatrzymała się Ziemia

z deczka naciągany, ale...

użytkownik usunięty

niesie ze sobą poważne przesłanie. Ogólnie to brak takiego klimatu, który towarzyszył np. "Znakom". Ale obejrzałem i nie żałuję:) W kinie zapewne wcisnęłoby mnie w siedzenie...

użytkownik usunięty

popieram, wg mnie momentami nieco przesadzony, ale chociażby dla tego właśnie przesłania, jakie ze sobą niesie, powinniśmy go obejrzeć. nie żałuję, że go oglądałam, ale nie jest to jeden z tych filmów, które całkowicie wciągnęły mnie w swój świat, niestety ;)

Zapewniam cię, że nic w tym filmie nie wcisnęłoby cię w siedzenie. Kompletnie nic. Według mnie była to kolejna nieudana próba stworzenia filmu Science fiction popartego naiwna historyjką który ma nieść ze sobą jakieś przesłanie. I do tego nudnawy, przewidywalny wątek biednego murzynka który starcił ojca i ma nadzieję, że ufoludek go wskrzesić. Nie stać ich było na porządne efekty specjalne więc musieli czymś zająć czas. Żeby nie było wątpliwości - nie jestem fanem dennych spidermanów, van damme'ów i stallone'ów napakowanych akcją, ale prawda jest taka, że na ten film idzie sie właśnie po to aby poczuć troszkę adrenaliny. Niestety ten film tego nie zapewnia. Jeśli chodzi o Reevsa (którego bardzo lubie swoją drogą) to poza kwestia "No, It is not" nic nie przyciągnąło mojej uwagi. Zawiodłem się.

ocenił(a) film na 1
Szakal1611

I sie zgadzam w pelni z Szakal1611.W koncu ktos konkret powiedzial o tym filmie.On po prostu moim zdaniem nie moze sie podobac...cos bym moze jeszcze napisal ale coz powiedziales prawie wszystko o tym marnym filmie z dennym pseudoprzeslaniem;)

ocenił(a) film na 4

6/10

film ciekawy, ale w ogóle nie porywa, momentami tak tylko łapie za serducho, ale to moje subiektywne odczucie.

zgadzam się z WhySoSerious, niesie ze sobą przesłanie, i może dlatego powinni go wszyscy zobaczyć!! Ale nie dla niczego innego :)

jednak ciekawość i oryginalność tego filmu postawię na szali z czipsami, browarem i kompem w domu, to samo a jak przyjemniej :) i jeszcze taniej =)

użytkownik usunięty

to znaczy dla mnie tez to były nudy, ale tak jak niektórzy wspomnieli, obejrzałem ten film ze względu na Keanu i na zwiastun... a że w zwiastuny zawsze pakują to co w filmie ma być najlepsze, to dałem się nabrać. Ale obejrzałem i nie żałuję:)