PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=499558}

Dzień Apokalipsy

Quantum Apocalypse
2010
3,9 2,3 tys. ocen
3,9 10 1 2283
Dzień Apokalipsy
powrót do forum filmu Dzień Apokalipsy

Ludzie a wy w ogóle odróżniacie filmy telewizyjne od filmów kinowych?
Chyba to normalne że to jest zasadnicza różnica miedzy takimi filmami!

ocenił(a) film na 1
entregado

Ależ oczywiście. W tych kinowych grają aktorzy, a obraz nagrywa się kamerą, a w tych telewizyjnych grają chomiki i krokodyle, a obraz jest skrobany rylcami przez szwadrony świstaków. Nie pleć bzdur. Film to film. Można go zrobić albo w sposób skandaliczny, albo całkiem znośny, albo genialny. Innych rozróżnień nie ma.

Tak przy okazji - budżet też nie ma znaczenia. Można zrobić knota posiadając dziesiątki milionów dolarów ("Dziedzic maski"), a można zrobić perełkę dysponując niecałymi dziesięcioma tysiącami (choćby "Primer").

A "Dzień Apokalipsy" jest po prostu kupą nawozu. Szczególnie mnie rozwaliła koncepcja dziury, która kradnie z Ziemi grawitację i czas, a także grająca "specjalistkę" aktorka, która mówiła z taką intonacją, jakby miała nieustający orgazm.

lezard

jak dla mnie, z opisu ekspertki wynikało że to czarna dziura :P no ale to było coś bardziej niesamowitego.
świat uratowały ciepłe napoje energetyczne, ołówki i koleś z autyzmem - erudyta, który wszystko obliczył wcześniej niż całe USSA czyli chyba odpowiednik NASA :P
gdyby grawitacja została tak zmniejszona jak pokazano w filmie, to auta jadące 50 km/h pewnie by latały. marne efekty specjalne plus masa błędów, np gdy burmistrz umierał i serce mu stanęło, to w tle słyszymy dzwięk monitora szpitalnego jakby serce ciągle biło. dopiero gdy go 3 razy częstują defibrylatorem słyszymy ciągły dźwięk i ciągłą linię na ekranie :P
toć to bardziej komedia niż sci-fi czy film katastroficzny

entregado

przecież większość filmów kinowych i tak jest z czasem w TV ;p a tak jak napisał wyżej.. film to film.. i nieważne czy na kino.. czy na TV.. jak jest gniotem to jest ...a ten film jest po prostu jak dla mnie beznadziejny i nie namawiam do obejrzenia..a wręcz nie polecam.. lepiej iść na spacer niż oglądać takie dno :)

ocenił(a) film na 2
entregado

Dlatego, że telewizyjny to powinien się podobać?

entregado

Jakieś dziwne segregacje ustanawiasz... Często filmy pełnometrażowe czy nawet seriale telewizyjne biją na głowę kinowe produkcje....
Co do tego filmu to niestety kaszanka jakich wiele. Typowa papka amerykańska z yankeskim morałem i szczęśliwym końcem.. to tyle .

entregado

co za gamoń

ocenił(a) film na 1
entregado

Kupa G. wytrzymałem 80min... kiepski film i pod względem oklepanego pomysłu i realizacji / szkoda czasu. pzdr

ocenił(a) film na 1
razor_x

to, że tv, oznacza, że został zrobiony dla amerykańskiego społeczeństwa z jakiegoś prowincjonalnego stanu za mini kasę, tylko po to, żeby jakaś telewizja miała czym zapchać ramówkę.
i nie bez powodu nie trafił na ekrany kin!
jestem w stanie sobie wyobrazić amerykańską gosposię z podstawówką na koncie, która z zapartym tchem ogląda to w przerwie między odgrzewaniem pizzy a deserem :)
z czułością wystawiam 1 pkt :)

entregado

Podam mój ulubiony przykład: Zombieland. Miał być serialem TV, a wyszedł do kina. Zły?? Efektowny i śmieszny, pomysłowy.
A już o dziesiątkach filmów i seriali, w których nikt nie gra na odpieprz, efekty są przyjemne dla oka nie wspomnę... to żadna różnica. Może filmy przeznaczone kiedyś na VHS, a dziś robione na DVD mają też mieć inną kategorię?? Słaby film to słaby film, ale i tak obejrzę ;) by się pośmiać :)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem