PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=167442}

Dzieci kukurydzy 7: Objawienie

Children of the Corn: Revelation
2001
3,9 1,1 tys. ocen
3,9 10 1 1098
Dzieci kukurydzy 7: Objawienie
powrót do forum filmu Dzieci kukurydzy 7: Objawienie

3/10

ocenił(a) film na 3

Słaby film i ostatnia część tej długiej serii. Można powiedzieć, że na szczęście to już koniec. Przynajmniej siódemka jest nieco lepsza od dwóch poprzednich części. Jest wreszcie trochę tego horroru, niezły, momentami nawet bardzo fajny, mroczny klimat i tajemniczość. Ale co z tego, skoro przez większą część czasu wieje nudą a na koniec serwują nam słabe (charakterystyczna cecha tej serii) do bólu, sztampowe, typowo amerykańskie zakończenie. Gdyby nie ono, ocena mogła by być nieco wyższa. Fakt, że scenariusz się trochę nie klei, a w fabule jest wiele dziur (i jak zwykle nie wiąże się praktycznie nic a nic z pozostałymi częściami) to mieliśmy z kolei naprawdę nieźle, a przede wszystkim groźnie (wreszcie!) wyglądające fanatyczne dzieci. Ich dziwne, nietypowe zachowania mogły faktycznie wzbudzić podejrzanie u widza. Nie jest to jednak w stanie wynagrodzić minusów tego filmu (wraz ze słabiutkim aktorstwem i muzyką). Moja ocena: 3/10.

ocenił(a) film na 2
Shady_Yo

nie ostatni... ""Dzieci kukurydzy 8: Geneza"" jest z 2011 r. co daje mozliwosci ze beda kolejne czesci

ocenił(a) film na 4
Shady_Yo

"Można powiedzieć, że na szczęście to już koniec."
dlaczego ?
przeciez nikt nikogo nie zmusza do ogladania i chyba nikt nie jest az tak naiwny zeby spodziewac sie po tym filmie dziela z najwyzszej polki
ale wierz mi, ze sa ludzie ktorzy ta serie lubia i ogolnie horrory tej klasy
wiec mozna powiedziec, ze na szczescie sie mylisz i jest jeszcze czesc 8, a i nie mam nic przeciwko zeby wyszlo jeszcze z 5kolejnych czesci
a jak mi sie znudzi to poprostu przestane ogladac

a co do tego ze ta jest lepsza od poprzednich 2 to sie raczej nie zgodze,
tzn podobny poziom co cz6, moze faktycznie nieco lepiej ale cz5 znacznie bardziej mi sie podobala, napewno byla bardziej wciagajaca