Dziedzictwo Bourne'a

The Bourne Legacy
2012
6,5 70 tys. ocen
6,5 10 1 70353
5,8 19 krytyków
Dziedzictwo Bourne'a
powrót do forum filmu Dziedzictwo Bourne'a

Ocena każdego filmu to rezultat vs. oczekiwania.Jestem fanem Trylogii Bourna ale ten film to
prawdziwy dramat. Chciałem wyłaczyc po godzinie ale obejrzałem z obowiązku. Aktor o posturze
piłkarza polskiej drugiej ligi może kiedyś był na jednym treningu krav magi , ale już poziom
umiejętności denerwowania widza głownej bohaterki po prostu przeraża. Filmową zbrodnia jest
proba nawiązywania do pierwszych 3 częsci. Film jest predzej słabą obyczajówką niż kinem akcji.
Pościgi , sceny walki - których w sumie brak to absolutne dno i kicz.

ocenił(a) film na 7
RafStefSzul1981

Acha, na sam koniec jałowej dyskusji z Tobą, zobacz sobie gdzieś na youtube.com albo wyklikaj w sieci, kto jest największym producentem białej broni do filmów, wróć wtedy pogadamy...:-(

ocenił(a) film na 7

Wygoogluj sobie Paul Chen imię i nazwisko, dowiesz się że to obecnie jeden z największych płatnerzy mieczy samurajskich w Stanach Zjednoczonych na potrzeby filmów kina akcji. Poza tym firmę Cold Steel, której głównym projektantem białej broni służącej do obronny i tłumienia zamieszek dla policji Los Angeles, jest sam Steaven Segal. To ma się tak do tego co napisałem jak pięść do oka, to co Ty piszesz to najwyżej kolejny bełkot nastolatka bez pojęcia w temacie danym...:-(

ocenił(a) film na 7
RafStefSzul1981

Po pierwsze, nie masz pojęcia o światowej kinematografii i mało jeszcze w swoim życiu widziałeś filmów.
Po drugie, jak potrenujesz min. pięć lat jakiś styl walki, ja trenowałem judo, aikido, kendo, łącznie tyle i od września wracam na matę, ale nie wiem jeszcze na co, to wróć i wtedy pogadamy. Po trzecie i ostatnie, nie zaczynaj ze mną gadek o białej broni, bo musiałbyś czytać książki, czego widać nie robisz po tych głupotach, które tu wypisujesz, żeby zabierać w danym temacie w ogóle głos...:-(

użytkownik usunięty
RafStefSzul1981

tak zapatrzonego w siebie narcyza piszacego brednie jeszcze w zyciu nie widzialem. Naprade masz szczescie ze Jezus cie kocha. Ale idz do specjalisty bo tworzysz poglady powtarzasz a pozniej sam w nie wierzysz...ty nic o mnie nie wiesz a myslisz ze wszystko. wykup recepty

ocenił(a) film na 7

Jakie człowieku brednie, o czym Ty i do kogo w ogóle piszesz dziecko drogie? Masz pewnie 19-24 lata, byłeś na jednym treningu krav magi i sztuki walki znasz jedynie z filmów akcji. Do tego to jedynym, który pisze tu głupoty jakieś wyssane z palca, jesteś Ty i do tego kompromitujesz się. Nie masz pojęcia o sztukach walki, o białej broni i tym bardziej o dobrych filmach sensacyjnych. Zostań Ty lepiej nastolatku przy grze na Play Station w piłkę nożną i graniu w Fifa 2014, swoją ulubioną drużyną...:O

ocenił(a) film na 7
RafStefSzul1981

P.S. obejrzyj sobie to, a później pisz coś o krav madze i systema chłopaczku...:P
https://www.youtube.com/watch?v=BtPVeasWBZ0

użytkownik usunięty
RafStefSzul1981

jestes niereformowalny, masz zwidy. O bialej broni piszesz tylko ty - wez leki. Jestes beznadziejny

ocenił(a) film na 7

Nie, to Ty napisałeś, cyt. że "w scenie Bourne'a z Damonem", do której wkleiłeś mi linka widziałeś "elementy kravki i systema". Chłopie na obu bazuje właśnie realne aikido, napisałem o białej broni i o tym kto na potrzeby filmu ją zrobił...:O

ocenił(a) film na 7
RafStefSzul1981

P.S. jakbyś był spostrzegawczy, to byś zauważył, że jeden ze statystów w tej scenie, to postać z mojego linku, który tu Ci wkleiłem. Bez komentarza, Tobie nawet leki już nie pomogą...:-(

ocenił(a) film na 7
RafStefSzul1981

A propos to Twoi "Niezniszczalni", czytaj krzyżówka "Comando" z "Rambo", do dopiero jest bajeczka dla małych dzieci...:-)

użytkownik usunięty
RafStefSzul1981

Buahhhaaa . Masakra. Ale przynajmniej w domu sie nudzisz. Zawsze mozesz porozmawiac sam z soba... bardzo prawdopodobne

ocenił(a) film na 7

Nie wiem kiedy i czy w ogóle dorośniesz, ale może wtedy zmądrzejesz?...:O

ocenił(a) film na 7
RafStefSzul1981

P.S. co nie zmienia faktu, że jesteś laikiem jeżeli chodzi o filmy fabularne i sztuki walki...:-(

użytkownik usunięty
RafStefSzul1981

Twoje zdanie na temat moje znajomosci kina icowiecej sztuk i systemow walki interesuje mnie jak sredni kurs rubla w 1999r.Koles cwiczy 5 lat 4 rozne style i mysli ze jest ekspertem ZAL.PL

ocenił(a) film na 7

Jak nauczysz się czytać ze zrozumieniem i pisać poprawnie po polsku to daj znać...:-)

ocenił(a) film na 7
RafStefSzul1981

P.S. judo trenowałem najkrócej, ale to było w wieku 13 lat, czytaj pół roku. Półtora roku trenowałem w wieku 24 lat kendo i najdłużej bo trzy lata aikido. Poza tym jak pisałem od września wracam na matę, nie wiem jeszcze na co, ale zawsze...:-(

ocenił(a) film na 7
RafStefSzul1981

A porpos to odezwał się nastoletni ekspert sztuk walk co był na jednym treningu krav magi oraz kinoman co widział paręset filmów w swoim dziecięcym życiu. Nie żal.pl, ale Koziołek Matołek jesteś i tyle...:P

użytkownik usunięty
RafStefSzul1981

Jakbys mial chociaz odrobine inteligencji to bys zamilknal. Jak mozna pisac ze pol roku trenowalo sie cos kilkadziesiat lat temu. Milczenie jest zlotem- zapamietaj. I wez sobie do serca slowaBruce Lee" nie boje sie tego co cwiczyl 10 tys kopniecia. Boje sie tego co cwiczyl 1 kopniecie 10 tys razy" Zastanow sie nad tyn i juz sie nie pograzaj

ocenił(a) film na 7

Ty nawet nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, jakie kilkadziesiąt lat temu, skoro mam 34 lata na karku?...:O Ja pierdziele co za pajac, aż ręce opadają same, he, he, he...:P

ocenił(a) film na 7
RafStefSzul1981

Moja rada na koniec dla Ciebie, zastanów się nad sobą, w dorosłym życiu będziesz pośmiewiskiem i czyimś popychadłem z takim podejściem do tematu jak Twoje...:-(

użytkownik usunięty
RafStefSzul1981

kilkanascie konczy sie na 19stu ( taka cyfra debilu). Jezeli masz 34 a trenowales w wieku 13 to jest roznica 21 czyli kilkudziesieciu, wroc do szkoly. Dla talich jak ty internet powinien byc zakazany. Masz 34 a dyskutujesz z o wiele mlodszym jak piszesz.Twoje zycie jest smutne

ocenił(a) film na 7

Tym właśnie zdaniem strzeliłeś sobie w kolano, ale pewnie nawet tego nie wiesz głupolu mały?...:P Nawet mi się nie chce odpisywać Tobie, bo to przestaje być zabawne i zaczyna robić się żenujące...:O

użytkownik usunięty
RafStefSzul1981

buahhhhhha

ocenił(a) film na 7
RafStefSzul1981

Mimo to jako osoba zacznie inteligentniejsza od Ciebie mały kmiocie oraz uważam kilkanaście lat starsza, postanowię Cię uświadomić. Po pierwsze, kilkadziesiąt lat to ja nawet nie mam, taki wiek zaczyna się min. od 50 roku życia, patrz pięćdziesiąt, sześćdziesiąt, siedemdziesiąt itp. itd. Po drugie nie znasz liczebników porządkowych jak widać, a tego uczą w szkole podstawowej. Po trzecie i ostatnie, judo, kendo i aikido to style pokrewne, więc nadal pozostawałem i pozostaje w temacie. Bez komentarza bo umarłem ze śmiechu...:-)

użytkownik usunięty
RafStefSzul1981

DEBILU ! https://pl.wiktionary.org/wiki/kilkadziesi%C4%85t
KILKADZIESIAT liczebnik nieokreślony

(1.1) oznaczenie w sposób przybliżony liczby od dwudziestu do dziewięćdziesięciu dziewięciu . Ty naprawde nie jestes tylko glupi ale jestes najwiekszym narcyzem jaki oddycha. Jak aikido i kendo jest podobne to idz ty lepiej dalej szukac watkow obyczajowych w filmach akcji. Marnujesz czas, i tusz w komputerze . Masz szczescie ze CievJezus kocha

ocenił(a) film na 7

Nastoletni tłuczku do kartofli, jeżeli swoją wiedzę opierasz portalu wiktionary.org, czytaj wolnej encyklopedii internetowej, to sam właśnie przedstawiłeś się jako typowy debil...:-) To taki sam portal internetowy jak nonsenspedia i tworzony dla takich szczeniaków bez pojęcia jak Ty, mały kmiocie...:p Aikido, kendo i judo to style walk japońskich, bazują na tym samym poruszaniu się, koordynacji ruchowej połączonej z oddychaniem oraz tak samo trzeba nauczyć się w nich poprawnego padania i amortyzacji podczas jego...:O

ocenił(a) film na 7
RafStefSzul1981

Co więcej to style wywodzące się z aikijujitsu, jujitsu i kenjitsu, czytaj sztuki walki starożytnych samurajów, głupi jesteś i tyle...:-(

ocenił(a) film na 7
RafStefSzul1981

A propos tej bredni, że kilkadziesiąt to liczebnik nieokreślony, dziecko drogie to jest zaimek określający w sposób przybliżony liczbę większą od 20 i mniejszą od 99 Jest to przyjęta reguła przez językoznawców oraz wpisana w Słownik Języka Polskiego przez PWN. Nawet mi się nie chce już Ci odpisywać i wstawiać buziek, wróć do szkoły i wyedukuj się.

ocenił(a) film na 7
RafStefSzul1981

...:O P.S. Jak mam niecałe 34 lata i judo trenowałem w wieku niespełna 13 lat, czytaj niecałe 20 lat temu, to o jakich kilkudziesięciu latach jest tu mowa kretynie?...:P Liczyć też pryszczaty nastolatku w szkole nie nauczyłeś się widać...:-)

użytkownik usunięty
RafStefSzul1981

Jestes debilem i musisz z tym zyc. Sam piszesz ze powyzej 20 to kilkadziesiat pozniej ze jak miales mnieh niz 13 to aie ruszales bo trenowaniem tego nazwac nie mozna a teraz masz 34 . ROZNICA TO 21 IMBECYLU , czyli jak san piszesz KILKADZIWSIAT WIESNIAKU. Jestes nierefrormowalny

ocenił(a) film na 7

Wieśniaku, ja jestem rodowitym warszawiakiem, obszczymurku i pryszczaty nastolatku. Nie umiesz czytać ze zrozumieniem, pisać poprawnie po polsku, bazujesz na wiedzy internetowej oraz nie masz pojęcia co i do kogo piszesz. Kiedyś na tym przejedziesz się i to ładnie, ale to nie moja sprawa...:-)

użytkownik usunięty
RafStefSzul1981

Buahhhhhha , jestem Warszawiakiem ha ha.... Nie moge przestac sie smiac. Widzisz masz przerosniete ego, na niczym sie pewnie nie znasz, na pewno nie na tym o czym piszesz lizniesz jakis temat i budujesz wokol tego story.... Nawet jak ci pokazalem ewidentny blad to ty umiesz tylko uzywac epitetow( wyjasnij sobie ten rzeczownik.A wyjasnij co to znaczy rzeczow). Rzadko kogos nie szanuje ale Ty na to zasluzyles....Warszawiaku buahhhhha, masakra

ocenił(a) film na 7

A co jest błędem, chyba nie to że zaimek nazwałeś liczebnikiem baranie, albo że sceny z walki zawarte w filmie o Bourne'nie z Demonem nazwałeś elementami krav magi i systemami, choć były po prostu realnym aikido?...:o Weź ogarnij się chłopaku, bo będziesz nie tylko w sieci pośmiewiskiem, ale jak wspomniałem popychadłem w życiu...:P P.S. jak pójdziesz na drugi trening krav magi, a myślę że jesteś taką cipą, że Cię dziewczyna skopała jakaś, to będziesz robić tam jedynie za worek treningowy...:-( Bez komentarza...:-)

użytkownik usunięty
RafStefSzul1981

Ha ha ha....Co za deb#il. Po1sze zanegegowales ( pewnie niezrozumiesz tego slowa) okreslenie kilkadziesiat . jak p#zda zaczales wymyslac jakies teorie,ze lata ze to dopiero od 50tki bo koncowka esiat....co za debil. Poza tym ciekawe na jakim treninu aikido sa zajecia np. z uzyciem ksiazki ( jak w linku). To jest czysta myslales i zaczales wkrav maga bo sa tam sceny z rzeczami ktore sa w zasiegu reki. Skad biora sie tacy glupole .....a zapomnialem ze StolYcy.... buaha ha

ocenił(a) film na 7

Liczebnik to liczebnik, a zaimek to zaimek, w tej sytuacji mamy do czynienia z tym drugim i to napisałem wyżej. Nie wiem czy jesteś wtórnym analfabetą czy po prostu nie umiesz pisać na klawiaturze, ale wiem jedno masz poważny problem z czytaniem ze zrozumieniem. Poza tym aikido i realne aikido to dwie różne bajki, poszukaj sobie w sieci filmików to zobaczysz o czym jest tu w ogóle mowa, tępa dzido...:O

ocenił(a) film na 7
RafStefSzul1981

P.S. jak sam wychowałeś się w remizie strażackiej i zostałeś poczęty w chlewiku, to wiedz że światowca z Ciebie nie będzie...:P

ocenił(a) film na 7
RafStefSzul1981

A propos, jakbyś nie mieszkał gdzieś na zadupiu i drugim końcu kraju, to bym Cię zaprosił na matę we wrześniu, wtedy byś mógł wykazać się i np. pozamiatać i umyć ją...:-)

ocenił(a) film na 7
RafStefSzul1981

Zanegenowałeś, chyba zanegowałeś, ja pierdzielę co za matoł, buhahaha...:-(

ocenił(a) film na 7
RafStefSzul1981

A nie przepraszam, teraz doczytałem, zanegegowales, co za jełop...:-)

użytkownik usunięty
RafStefSzul1981

idac twoim tropem Poczety pewnie zostales w zajezdni tramwajowej ale zawsze to stolyca ....buahhha. Ale to i tak byl przypadek. .Debilu napisz jakiego slowa , kretynie uzyjesz zeby opisac 20 lat i wiecej?Jelopie jeden. Teraz wymysla realne aikido. Rozmowa na argumenty z Toba to strata czasu. Jestes burakiem i tego juz nie zmienisz. A slowo przepraszam i dziekuje widzisz pewnie tylko w filmach ...... Co za typ. Znajomi ci pewnie nie lubia wiec powtarzam dziekuj ze Cie Jezus kocha ...

ocenił(a) film na 7

Realne aikido to realna sztuka walki bazująca nie tylko na elementach aikido ale też na wspomnianych przez Ciebie innych sztukach walki jak np. krav maga izraelska i systema rosyjska. Niestety Ty nadal nie umiesz czytać ze zrozumieniem oraz pisać poprawnie po polsku, więc od takiego osobnika jak Ty nie wymagam minimum potrzebnych do prowadzenia konwersacji i w tej chwili ją zakańczam...:-)

użytkownik usunięty
RafStefSzul1981

Buahhhhhaaaa. Nadal nie odpowiedziales. Widac blad Ci ciazy. Wiecej pokory proponuje.... Masakra. Co za strata czasu... Sciana tj. betoN

użytkownik usunięty

Aikido jest kilkaSet Lat starsze nie ma w nim parteru , ani obrony prZed seriami uDerzen. co za BELKOT. bUAHA HAAAa

użytkownik usunięty

REAsumujac ten film to dno. Melodramat i pazdziez .1/10

ocenił(a) film na 7

W aikido jest parter kretynie, jest obrona nawet przed kopnięciami i przed atakiem nożem debilu, temu trenujemy na macie używając tanto, czytaj drewnianego noża. Jesteś kretynem nastoletnim z końca polski i dlatego szkoda na Ciebie czasu...:O

ocenił(a) film na 7
RafStefSzul1981

Na koniec dam Ci dobrą radę, przynajmniej na przyszłość o czymś poczytaj np. o sztukach walki, skoro ich nie trenujesz i wróć do szkoły i wyedukuj się. Pisałeś pajacu z człowiekiem, który jest prawie jak polonista i rażą mnie Twoje błędy ortograficzne oraz pisanie o zaimku kilkadziesiąt jako o liczebniku...:P

użytkownik usunięty
RafStefSzul1981

PRAWIE POLONISTA buaaahhha. Co ma noz do parteru ha ha . ps . matole masz super konsekwencje - konczysz konwersacje juz chyba z 5 raz . Co za debil. I to mowi koles ktory uzywa slowa "zakanczam" ha ha. Ja nie zrobilem zadnego bledu ort. a Ty nadal nie umies wymyslec okreslenia na cyfry miedzy 20-99 . Wracaj ma swoja planete .... masakra ha ha

ocenił(a) film na 7

Sprowadzania do parteru w aikido, bloki w parterze i przechwytywanie w nim noża, to właśnie ma nastoletni kretynie. Zakańcza to poprawna forma, ale ja zakończyłem z Tobą dyskusje już parę linijek wyżej. Niestety nic nie masz do powiedzenia sensownego i dalej brzęczysz coś tu pod nosem sobie do mnie. Mało tego nawet w aikido jest obrona i przechwytywanie miecza, bo jak pisałem to wcześniej to sztuka walki bazująca na pierwotnej formie aikijujitsu, jujitsu oraz kenjitsu, czyli forma walki starożytnych samurajów. Nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, tworzysz liczebniki z zaimków i a propos nieumiejętności pisania poprawnego po polsku, umies, poważnie?...:O

ocenił(a) film na 7
RafStefSzul1981

Mogłem jeszcze napisać o zakładaniu dźwigni w parterze podczas treningów aikido, ale po co skoro i tak jesteś niereformowalnym, pryszczatym leszczem?..:P

użytkownik usunięty
RafStefSzul1981

Buaaahha . Żenujący Warszawiaku , masz tu debilu troche infoWykorzystanie aikido w różnych sytuacjach walki[edytuj | edytuj kod]
Aikido nadaje się do obrony przed uchwyceniem dłonią kończyny, ramienia lub ubrania. Posiada również techniki obrony przed duszeniem dłońmi. Gorzej natomiast sprawdza się w przypadku technik zapaśniczych: chwytów opasujących i duszeń przedramieniem. Według strategii aikido, zaleca się niedopuszczenie do tego rodzaju chwytów lub wyślizgnięcie się, zwłaszcza gdy są niedomknięte. Aikido zawiera też techniki obrony w siadzie klęcznym. Słabością aikido jest natomiast brak treningu walki w parterze oraz brak obrony przed chwytami, gdy broniący się traci kontakt z podłożem.
Aikido obejmuje obronę przed uderzeniami z dużego dystansu, pojedynczymi i sygnalizowanymi. Strategia aikido pozwala również na obronę przed kopnięciami, choć rzadko ćwiczy się tego rodzaju techniki. Mniej sprawdza się natomiast w przypadku uderzeń seriami.
Nie ma tu rzeczy zabronionych, reguł które trzeba przestrzegać. Jedyną regułą jest chęć zachowania czyjegoś zdrowia i życia w stanie możliwie nienaruszonym. Nie ma współzawodnictwa, pychy zwycięstwa; jest za to studium ruchu, przestrzeni.
Ataki najróżniejsze. Na początek uchwyty, potem ataki proste (np. men uchi) potem łączone (np. kata dori men uchi). Potem jeszcze serie dynamicznych i zmienianych uderzeń lub kopnięć. Zależy to od prowadzącego zajęcia, od jego maestrii ruchu i znajomości budo. Ilu ćwiczących tyle opinii o aikido i jego skuteczności.
Eksperci od ulicznych wersji mieszanych sztukach walki (np. Erik Paulson) wykorzystują w swoich systemach niektóre techniki aikido, zwłaszcza dźwignie na ramiona, łokcie i nadgarstki.