PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33543}

Dziewczyna z Alabamy

Sweet Home Alabama
2002
6,6 40 tys. ocen
6,6 10 1 39601
5,9 7 krytyków
Dziewczyna z Alabamy
powrót do forum filmu Dziewczyna z Alabamy

W ciekawostkach natknęłam się na informację dotyczącą zmiany zakończenie filmu. Brzmiała ona tak:
# Zakończenie filmu było napisane i nakręcone od nowa, po tym jak publiczność na pokazie testowym uznała je za przerażające, a nie śmieszne.
Czy ktoś wie jakie więc było to oryginalne zakończenie i czym się różniło?

ocenił(a) film na 5
P_Halliwell

ajj, też jestem ciekawa!
wie ktoś?:)

użytkownik usunięty
kashiao

Ja nie mam pojęcia, ale tam było chyba coś z tymi piorunami przecież. Więc może o to chodziło. Może musieli zwyczajnie zrobić mniej hardkorową wersję burzy ; P.

ocenił(a) film na 10

pewnie trafil ich piorun i umarli w uscisku ;d

ocenił(a) film na 9
P_Halliwell

po co streszczać.alternatywne zakończenie znajduje sie na wydaniu dvd filmu.polecam

gutek248

a to może powiesz jakie było, bo nie wszyscy mają wersję DVD

P_Halliwell

No dobra
uwaga
bedzie spoiler

w oryginalnej wersji faktycznie jest błysk sugerujący, że trafił ich piorun. i w nastepnej scenie Jake wchodzi na impreze (która jest w trendy namiocie, nie w knajpie) i niesie martwą Melanie. Potem jest zbliżenie twarzy załamanej matki Melanie (to właśnie uznano zanajbardziej szokujace)i po kilku chwilach Mel podnosi głowe i rzuca coś w stylu 'taki żarcik'. Faktycznie mało zabawnie to wyszło. Drugie zakończenie znacznie lepsze :)

cafe_bien_tasse

a i jesli komus podobał się ten film to naprawde polecam DVD, poza oryginalnym zakończeniem i komentarzem tworców jest mnóstwo wyciętych scen, w tym cały wiciety wątek z dziewczyną podkochujacą się w Andrew.

ocenił(a) film na 7
cafe_bien_tasse

Chyba muszę bliżej przyjrzeć się mojemu DVD. Leży pod telewizorem od dwóch lat, ale nigdy nie sprawdzałam, co ma w dodatkach.
Ot, refleks szachisty.