W ciekawostkach natknęłam się na informację dotyczącą zmiany zakończenie filmu. Brzmiała ona tak:
# Zakończenie filmu było napisane i nakręcone od nowa, po tym jak publiczność na pokazie testowym uznała je za przerażające, a nie śmieszne.
Czy ktoś wie jakie więc było to oryginalne zakończenie i czym się różniło?
Ja nie mam pojęcia, ale tam było chyba coś z tymi piorunami przecież. Więc może o to chodziło. Może musieli zwyczajnie zrobić mniej hardkorową wersję burzy ; P.
po co streszczać.alternatywne zakończenie znajduje sie na wydaniu dvd filmu.polecam
No dobra
uwaga
bedzie spoiler
w oryginalnej wersji faktycznie jest błysk sugerujący, że trafił ich piorun. i w nastepnej scenie Jake wchodzi na impreze (która jest w trendy namiocie, nie w knajpie) i niesie martwą Melanie. Potem jest zbliżenie twarzy załamanej matki Melanie (to właśnie uznano zanajbardziej szokujace)i po kilku chwilach Mel podnosi głowe i rzuca coś w stylu 'taki żarcik'. Faktycznie mało zabawnie to wyszło. Drugie zakończenie znacznie lepsze :)
a i jesli komus podobał się ten film to naprawde polecam DVD, poza oryginalnym zakończeniem i komentarzem tworców jest mnóstwo wyciętych scen, w tym cały wiciety wątek z dziewczyną podkochujacą się w Andrew.