PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33543}

Dziewczyna z Alabamy

Sweet Home Alabama
2002
6,6 40 tys. ocen
6,6 10 1 39694
5,9 7 krytyków
Dziewczyna z Alabamy
powrót do forum filmu Dziewczyna z Alabamy

podobne filmy?

ocenił(a) film na 8

czy znacie filmy równie urocze,wyraźne,ostre,o tematyce miłosnej,czyli komedie romantyczne,tak super zagrane i opowiedziane reżysersko? na które nie żal czasu a i chce się je obejrzeć ponownie? nie mówię o papkach i pseudo romansach,sztucznie wykreowanych,tak naciąganych że aż strach,o zakończeniu równie uroczym jak tu? bo przyznam że miejscami już myślałam że miłość do męża przegra z miłością do nowego absztyfikanta:)

ocenił(a) film na 8
bloomoo

Może "Legalna blondynka"?

ocenił(a) film na 8
Shiloh

legalna blondynka 1 i dwa też są takie słodkie:) bo gra w nich Reese:) coś?:))

Shiloh: dzięki!

bloomoo

Ja polecam ci film "Jak w niebie", też z Reese - ciekawa fabuła, a i pośmiać się jest z czego. W "Legalnej blondynce" Reese gra rolę słodkiej i głupiutkiej kobietki, dlatego jeśli lubisz ją w tej zadziornej wersji, odpuść sobie ten tytuł.
Z tego, co jeszcze sobie na tę chwilę przypominam, to "Sposób na teściową" z Jennifer Lopez i Jane Fondą. Zabawny, pozytywny, ubawiłam się po pachy obserwując co niektóre poczynania przyszłej teściowej, która za wszelką cenę nie chciała dopuścić do ślubu syna z jego narzeczoną.

ocenił(a) film na 8
kokarda7

kokarda7: dzieki!nie widzialam tego filmu:)

ocenił(a) film na 8
bloomoo

a czy oglądaliście film"cztery gwiazdki"? tez gra Reese..slyszalam rozne komentarze..i dobre i zle..a wy jak sadzicie?

ocenił(a) film na 9
bloomoo

A znasz "Ten pierwszy raz" z Drew Barrymore? Polecam.

ocenił(a) film na 9
kwiatuszek333

Notatnik 2004,bardzo podobnyyyy

ocenił(a) film na 8
konrii_2

dzięki! ostatnio widziałam"coś nowego"..Moze nie z Reese,tylko z aktorką ktorej nie pamietam za bardzo,ale zjadliwy...czy jeszcze jakieś nawet nie-Reesowe filmy warte oglądania?tzn komedie romantyczne?

ocenił(a) film na 8
kwiatuszek333

dzięki,nie widzialam:) chętnie zobaczę zwłaszcza ze czas smętny i deszczowy..prosze o jeszcze jakies propozycje!

ocenił(a) film na 9
bloomoo

Sposób na Blondynkę z 1998
książe i ja ,
spacer w chmurach

bloomoo

nie można pocałować panny młodej, raj dla par, zakochani w rzymie

ocenił(a) film na 8
nm_1996

Ja polecam (choć moim zdaniem ciężko trafić na dobrą komedię romantyczną): "Kate i Leopold", "Jak stracić chłopaka w 10 dni", "Holiday" (moim zdaniem mega i w sam raz na święta!), może nie do końca komedia romantyczna, ale warte uwagi " Och życie", klasyk "Amelia", "Dzienniki Bridget Jones", "Żona na niby" i "Brzydka prawda", bo można się pośmiać, również podobało mi się wymienione wcześniej "Jak w niebie", mogłabym jeszcze polecić "Kocha, lubi, szanuje", "Na pewno być może", mam też sentyment do "Mój chłopak się żeni" i do "Mojego wielkiego greckiego wesela". Sama planuje obejrzeć klasyk "Rzymskie wakacje" (ocena na fw 8,0 mówi sama za siebie), ze starszych filmów polecam też "Sabrinę", choć oglądałam tylko remake z Julią Ormond i na koniec "stosunki międzymiastowe".

ocenił(a) film na 8
littillea

Jeszcze dodam "Podróż przedślubną", "Igraszki losu".

ocenił(a) film na 8
littillea

Baaaardzo Ci dziękuję! Większość z tych filmów juz widzialam, niektóre rzeczywiście na poziomie, ale prawdą jest że już teraz bardzo trudno jest trafić na film nie tyle z fajną fabuła, aktorami i do tego komedie romantyczna:)

ocenił(a) film na 6
bloomoo

Obejrzyj sobie ,,A więc wojna" z Reese.Fajny :-)