Dziewczyna z perłą

Girl With a Pearl Earring
2003
7,1 88 tys. ocen
7,1 10 1 88057
7,0 20 krytyków
Dziewczyna z perłą
powrót do forum filmu Dziewczyna z perłą

Lubię malarstwo Vermeera i strona wizualna to jedyne, co mi się podobało w tym filmie. Poza tym film jakoś mi się dłużył (nie oczekiwałam jakiejś wartkiej akcji, ale jednak trochę się nudziłam). Johansson może i miała być taka nijaka, ale sprawiało to, że film wydawał się jeszcze dłuższy. Chyba gdybym oglądała go z wyłączonym dźwiękiem, podobałby mi się tak samo.

piyoko

a mnie wręcz przeciwnie ;)
film bardzo mnie urzekł, miał specyficzny klimat, w który można było się wczuć, może to sprawiła muzyka, według mnie rewelacyjna, a może obsada - mam ogromną słabość do scarlett johansson, uwielbiam filmy z nią, ale jeszcze większą słabość mam do colina firtha - ponownie powalił mnie na kolana ! ;)

curious_girl

O tak, słabość (i bezgraniczne uwielbienie) do Colina Firtha była chyba moim głównym powodem obejrzenia tego filmu ;) Niemniej jednak, spodziewałabym się innego zakończenia. Czuję niedosyt.

Parasol

apropo zakończenia to się akurat zgodzę ;)
zdecydowanie czegoś mi brakowało.

ocenił(a) film na 8
curious_girl

No,faktycznie czegoś zabrakło. Ale ogólnie mi się podobał.Coraz bardziej doceniam Scarlett,ale czułam jakiś niesmak podczas sceny erotycznej. Jakoś mi strasznie przypominała z twarzy jakiegoś nieopierzonego parobka, a ten chłopak z którym się kochała był pokazany z tyłu i wyglądał znów jak dojrzała babka :-)))
Normalnie, uważam, że ona ma dość oryginalną i ciekawą urodę, tylko tak mi się skojarzyło.