PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=107552}

Dziewczyna z sąsiedztwa

The Girl Next Door
2004
6,6 116 tys. ocen
6,6 10 1 115713
5,5 18 krytyków
Dziewczyna z sąsiedztwa
powrót do forum filmu Dziewczyna z sąsiedztwa

ten film mógł by być fajny tylko że brakuje mu jednej rzeczy:nie jest śmieszny:D:D:D:D

Kolego, czym Ty się tak właściwie emocjonujesz? Wpadłem tutaj sobie dla rozrywki, filmu nawet nie widziałem i się o nim nie wypowiadam... Miałbym CIEBIE parodiować? Strzeż mnie Boze od takiej profanacji... A oceny filmu rzeczywiście świadczą o tym, jakie filmy podobają się wiekszości ludzi... I co z tego? - arcydzieła w rodzaju "Efektu Motyla" czy "Oszukanego Przenaczenia" mają ponad 8 pktów, a mi się nie podobały. Wyprowadzam z tego faktu wniosek, że gusta ogółu nie zwsze zgadzają się z moimi. Nawet jesli spora częśc ogółu jest rozgarnięta, jak powiedział misiek.

użytkownik usunięty
pablo_yabollo

no widocznie za bardzo sie emocjonuje ale denerwuja mnie niektore idiotyczne komentarze - co do Ciebie to nie dosc ze nie ogladales filmu, a udzielasz sie na forum jego dotyczacym, to jeszcze masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem i wypisujesz brednie tak jak w topicu "the girl next shit" - jak nie masz nic sensownego do powiedzenia, co by wnosilo cos do dyskusji to sie lepiej nie odzywaj bo tylko ja rozmywasz - taka prawda i piszac to nie mam Cie wcale zamiaru obrazic

Rozmywam, taa... A taka zwarta była i na temat...:D
Co miałbym wnieść? Mogłbym opowiedzieć się za albo przeciw i tyle - a ze nie widziałem filmu to nie mogę go ocenić. Bawą mnie za to niektóre wypowiedzi - "spierdalaj do KochamKino", "zajebaj se prozaka", albo w temacie "girl next shit" - "jesteś kretem i donosisz na kolegów a na widok pał srasz w majty":D:D:D:D:D
Więcej luzu!

użytkownik usunięty
pablo_yabollo

ja nic o kretach nie pisalem :] no watek faktycznie jednolity nie jest ale wypowiedzi tycza sie filmu - twoje niebardzo - jak ktos mi napisal ze film jest idiotyczny i niczym tego nie poparl to sie zdenerwowalem i odgryzlem tym tekstem o "kocham kino" :P zalozylem ze to musi byc ktos o 'delikatnym podniebieniu', skoro stwierdzil ze GND to dno, i ze zapewne jest fanem ambitnego kina - a co do Prozaca :] to dziewczyna na sile wmawiala mi ze film mi sie podoba tylko dlatego ze Elisha to fajna laska - nie dala sie przekonac argumentami i w kazdym topicu gdzie jest prowadzona dyskusja pisala to samo - ze my "samce myslimy jajami" - wiec aby sie uspokoila zaproponowalem jej ten lek ;)

Pozdrawiam

Ok, nie musisz się tłumaczyć:) A o kretach pisał jakiś paździoch01ileśtam jak dobrze pamiętam a nie chce mi się sprawdzać...

ocenił(a) film na 8
pablo_yabollo

A ja was ludzie nie rozumiem. Kłócicie się o to ze jednemu sie film podoba drugiemu nie. Przeciez kazdy ma swoj gust, kazdy ma swoje podejscie do filmow. Niektorzy wolą filmy akcji, a niektorzy bardziej mlodziezowe, takie jak The Girl Next Door. Mi osobiście film sie podobal, ale nie tylko ze wzgledu na glowna bohaterke(oczywiscie ona tez mi sie podobala:)), ale ogolnie. Dla mnie fabuła filmu była taka jaką lubie czyli szkoła, bal etc. W koncu jestem w podobnym wieku dzieki temu moge sie bardziej wczuc w role bohaterow;). Oby wiecej takich filmow.

Pozdrawiam all.. Mam nadzieje ze na mnie nie najedziecie;D

ocenił(a) film na 10

ty jestes beznadziejny i nie smieszny rolniku jebany...!!!!!! uuppss

ocenił(a) film na 9
Plainview

hehe a ja pozwolę sobie się z tobą nie zgodzić uważam ze film jest miły, przyjazny zabawny i na swój sposób romantyczny a co ważne nie ma tendencyjnej końcówki za co mi się spodobał i obejżałem go z przyjemnością
Po za tym trzeba przyznać że ma typową fabułę dla komedii romantycznej i dobrze bo po to są komedie żeby zastosować proces odmóżdżenia i poprawiania humoru tak jak horror po to żeby dać kopa adrenaliny :P
A co do tego filmu jestem pod wrażeniem ze go obejrzałeś do końca ;p nie zrozum mnie źle przeglądałem twoje ulubione i zdecydowanie preferujesz ambitne kino i takie cię kręci a ten film nie jest ambitny i nigdy nie będzie on ma być miły i jest on ma rozmieszać i to robi :]
ale skoro się na niego skusiłeś i obejrzałeś to znaczy że jest spoko :D
a co do całej oprawy i gry aktorskiej uważam ze jest również dobry grupą docelową tego filmu jesteśmy my faceci bo wiadomo że samiec to wzrokowiec :P a kobieta bardziej uczuciowa zauważcie proste zabiegi jakich użyto grając blondynkę była miła uwodzicielska kokietująca, wyśrubowała kobiecy seksapil na maksa uwodząc męską cześć widowni ( co oczywiście może sie nie podobać żeńskiej widowni choć może nie koniecznie) a w przebraniu wampa seks maszyny sfilmowana była ostro wyzywająco tak że każdy miał ochotę zobaczyć znowu tą miłą blondyneczkę i tu pojawiły się retrospekcje gdy główny bohater walczy ze swoimi lękiem i zauroczeniem o i oczywiście wontek końcowy szczerze powiem mnie zaskoczył i to mile :D już dawno w komediach amerykańskich nie widziałem tak świetnej końcówki nieprzewidywalnej i zaskakującej (należy pamiętać ze rozważania prowadzę tylko w stosunku do amerykańskiego kina ;) )
tak więc pokuszę się i najwyższa ocenę dla tego filmu czyli 10

ocenił(a) film na 8
Pomidor

ale ty odpowiedziales mi ? czy komu bo ja juz nie wiem:)

ocenił(a) film na 9
NyGa

odpowieć była do Klimkov ale w sumie to ogólnego wglądu i dyskusji na zasadzie kija w mrowisko by się coś działo
a co :)

ocenił(a) film na 8
Pomidor

heh nom bo ja sie dziwilem troszku bo mi sie ten film baaardzo podoba:) jeden z najlepszych filmow jaki ogladnalem, a na pewno najlepszy w tej tematyce. Jezeli chodzi o dramat/romans to The Notebook najlepszy:)

ocenił(a) film na 10
NyGa

tu juz chlopaki nie trzeba wsadzac kija w mrowisko bo jest juz dawno rozgrzebane :)P a jak widzicie nie wszyscy potrafia zrozumiec ze niektorzy lubia sobie taki film ogladnac i sie zrelaksowac przed kompem, telewizorem, w kinie...

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
brovar

Niestety tak własnie jest. Napisalem wyzej ze kazdy ma inny gust i najlepszym przykladem jest wlasnie ten film:)

ocenił(a) film na 9
Plainview

hmmm,to czego sie spodziewales??american pie 4??:)dla mnie fim spoko,nie jest tylko glupawa komedyjka.moze nie jest ambitny ale chyba taki mial byc??lekki i przyjemny??dla mnie taki byl.

Plainview

Weś człowieku pomyśl zanim coś napiszesz - film wypas (no rozumiem, że tam nie wszystko pasuje), gra aktorów też. Może jesteś strasznie poważna osobą może i nie ale wnioskując po twoim poście i reakcji innych widać, że przesadzileś z tym brakiem humoru - film śmieszny, warty obejrzenia. Nie bierz wszystkiego poważnie, to film będzie śmieszny.

użytkownik usunięty
jasiumaster

proste! mi tez sie film bardzo podobal. myslalem na poczatku ze to bedzie kolejna glupawa (lecz smieszna) komedia w stylu American Pie ale milo sie rozczarowalem :) sa momenty ze mozna sie posmiac, wzruszyc i wpasc w romantyczny nastroj. TGND na dlugo zapadnie mi w pamieć =)
P.S.
I ta sciezka dzwiekowa... zajebista i super dobrana! POZDRO 4 ALL

pioterek

ocenił(a) film na 8

Hm... Co ty chcesz od American Pie to tez jest bardzo fajny film:P

użytkownik usunięty
NyGa

a czy ja mowie ze mam cos do American Pie? napisalem przeciez ze filmy z tej serii sa smieszne... choc zarty nie sa na wysokim poziomie (ale to jest caly urok American Pie... chyba :))

pioterek

ocenił(a) film na 10
Plainview

film jest zajebisty od dzis lubie filmy romantyczne ;) zwlaszcza z takimi aktorkami ... w poniedziałem bede mial prae podobnych filmow.... a ty lolu nie znasz sie na filmach ..jesli mowisz ze on jest beznadziejny pogladaj lepiej sobie masakre texanaska albo inne gowna... jesli nie lubisz romantycznych komedii

zakochany

Obawiam sie ze nigdy nie bylo Ci dane obejrzenie jakiejs normalnej, porzadnej komedii romantycznej...

użytkownik usunięty
Plainview

wymien jakies tytuly - z reguly takie komedie romantyczne dla doroslych sa przesiakniete na wskros romantyzmem i za duzo humoru w nich nie ma a w tym przypadku po prostu spotykamy sie z idelana komedia romantyczna dla mlodziezy, szczegolnie dla chlopakow ktorzy na zwyklych komediach romantycznych umieraja z nudow :]