Dziewczyny z przemytu

Human Trafficking
2005
7,4 7,6 tys. ocen
7,4 10 1 7622
Dziewczyny z przemytu
powrót do forum filmu Dziewczyny z przemytu

Realistyczny, przerażający .... wywarł na mnie niesamowite wrażenie, z jednej strony kiedy go oglądałam czułam .... ciężar na sercu, ale z drugiej nie mogę się doczekać kolejnej części tego mini serialu. Jestem ciekawa jak potoczą się losy innych dziewcząt. Zaskoczyło mnie zakończenie pierwszej części.

kargra89

Kiedyś( może w zeszłym roku, może dwa lata temu )leciał mini serial o takiej samej tematyce, tylko że w tym o którym myślę głównymi bohaterkami były dwie koleżanki, które wyjechały za chlebem a trafiły do burdelu. Pamiętam, że były w różnych miejscach, ale zawsze razem, aż pewnego razu miały się przenieść do innego miejsca, chyba w innym kraju. Pamiętam końcową scenę : była noc, przewożone zostały na łodzi, tak żeby nikt nie zauważył. Ale policja wodna na nich czekała, wtedy ci "źli" wrzucili jedną z głównych bohaterek do wody, bo wiedzieli że policja nie zostawi jej tak, a zanim oni ją wyciągną to tamci już dawno uciekną. tak więc dwie koleżanki zostały rozdzielone. I na tym się skończyło. Niestety przeoczyłam drugą część filmu :(

ocenił(a) film na 8
kargra89

Pewnie masz na myśli "Sex traffic". też widziałem, wstrząsający równie mocno jak "dziewczyny..." :(

kargra89

Niestety chyba nie bedzie kolejnej czesci tego miniserialu, zostal on zakonczony i historia opowiedziana do konca.

ocenił(a) film na 8
Kalibrowy

niestety przegapiłam 2 cześć, mógłby ktoś streścić co się dalej stało. Czy ta porwana amerykanka się odnalazła i czy ojciec odnalazł Nadię? (chyba tak miała naimię)

ocenił(a) film na 8
Monia24

(SPOILER)
Druga czesc filmu jest rownie przerazajaca jak pierwsza - ale na koncu ojciec odnajduje Nadie a mala dziewczynka jest uratowana, niestety jej kolezanka z Filipin ginie. Poza tym boss calego przedsiewziecia nie staje przed sadem, gdyz zostaje zastrzelony podczas finalowej akcj. To tak w skrocie.
A ode mnie na temat filmu - ktos juz na tym forum dobrze powiedzial - ciezko jest okreslic czy film jest dobry czy nie - bo w tym filmie nie o to chodzi - zostal nakrecony by pokazac co dzieje sie obok nas i jak malo mowi sie i robi w tej kwestii. Moim zdaniem spelnil swoja role - na mnie wywarl niesamowite wrazenie, i sklonil do glebszej refleksji.

dzuljet

Druga część we wtorek, 7 czerwca 2011 o 2:40 na TVP 2. Na Filmweb niestety nie widzę żadnej informacji że jest to miniserial złożony z dwóch odcinków.

dzuljet

"A ode mnie na temat filmu - ktos juz na tym forum dobrze powiedzial - ciezko jest okreslic czy film jest dobry czy nie - bo w tym filmie nie o to chodzi - zostal nakrecony by pokazac co dzieje sie obok nas i jak malo mowi sie i robi w tej kwestii. Moim zdaniem spelnil swoja role - na mnie wywarl niesamowite wrazenie, i sklonil do glebszej refleksji."

Dokładnie! Świetnie to ujęłaś/eś. Z tego też pwoodu powstrzymam się od oceny filmu. To nie jest film, który miałby zachwycać pod względem artystycznym. Wspaniale ukazuje problem handlu ludźmi i chyba jest w stanie poruszyć każdego człowieka, który ma serce.

rox16

Dokładnie..tego filmu nie można tak po prostu ocenić..mimo,że cała historia faktycznie została opowiedziana w bardzo przystępny sposób.Całość trwała bodajże 3 h i nawet nie zauważyłam,jak szybko czas minął..Wartka akcja,dobrze skonstruowana,wyraziste postaci..Film troche w amerykańskim stylu,dlatego bardzo dobrze się go ogląda.Niemniej jednak skłania do refleksji..Przerażający jest fakt,że takie rzeczy się dzieją w naszym świecie i nikt nie jest w stanie nad tym zapanować,co idealnie potwierdzają słowa Karpovicha wypowiedziane do agentki Morozov w końcowej scenie:"Myślisz,że jesteś w stanie to powstrzymać?"Smutne..Likwidując jednego przestępcę,sprawiamy,że na jego miejscu pojawia się kolejny i tak w kółko.