Normalnie zasłaniać dzieciom oczy i uszy! Czegóż horrendalnego się tu dowiadujemy?! Że na świecie są ludzie o różnym kolorze skóry i że biały facet może ożenić się z czarną kobietą. Strrraszne! Że istnieją osoby, którym podobają się osoby tej samej płci. Drrramat! Że powinniśmy, jako Homo sapiens, być bardziej uważni i pokorni, jeśli chodzi o eksploatację naturalnych zasobów naszej planety, bo one nie są nieskończone? No to dopiero potwarz i horrendum!!! Szacunek wobec zwierząt, roślin i natury wokoło, bo człowiek nie jest "pępkiem świata", tylko tak sam siebie namaścił? O, mój Boże Wszechmogący, w Biblii Jedyny, co za bluźnierstwo!!!!
A tak serio - wszystko, o czym opowiada ta animacja, to dobro, miłość, piękno i pokój. Kiedyś by powiedziano, że animacja przekazuje pozytywne wartości młodemu pokoleniu. Teraz - najwyraźniej - według niektórych jest to negatywny przekaz cywilizacji śmierci. :D
100% racji. Tak myślałam, że prawicowcy po obejrzeniu tej animacji się zesrają w komentarzach i się nie myliłam. To takie straszne, pokazywać, że ludzie są różni.
Jeśli nie zrozumiałaś za co ludzie głównie krytykują ten film, to nie nadymaj się jak rozdymka.