Efekt motyla

The Butterfly Effect
2004
7,8 515 tys. ocen
7,8 10 1 514740
6,2 48 krytyków
Efekt motyla
powrót do forum filmu Efekt motyla

2 wersja filmu

ocenił(a) film na 10

Podobno jest druga wersja filmu może wiecie jak ją zdobyć bo bym obejrzał a jak oglądaliście 2 wersje napiszcie czy jest lepsza od tej podstawowej

ocenił(a) film na 10
Trhell

ja oglądałam wersję w której na końcu evan jako dziecko dusi sie pepowina i w ogole nie przychodzi na swiat.... jak wygląda to drugie zakończenie? wlasnie, jak zdobyc ta wersje inna....

morowa_dziewica

Nie wiem. Ale potwierdzam, ze jest. Widzialem ja pare dni temu na DVD w Szkocji.

ocenił(a) film na 7
morowa_dziewica

Ta wersja z pępowiną to reżyserska. Ta podstawowa, która trafiła do kin kończy sie dosyć szczęśliwie, Evan sobie normalnie żyje, tylko bez tej dziewczyny (w ogóle jej nie zna).

ocenił(a) film na 10
Trhell

ja oglądałam wersje z dobrym zakończeniem, w której evan pali wszystko co wiąze sie z jego przeszłością i po paru latach mija się z tą dziewczyną na ulicy wśród tłumu ale zadne z nich nie rozpoznaje drugiego...
nawet nie wiedziałam ze istnieje inna wersja....

Trhell

to niesamowite. teraz ten film wydaje misie jeszcze bardziej..niesamowity? dzisiaj przez preztpadek obejrzalam 2 wersje i jestem w kompletnym szoku.
ale z drugiej strony to troche bezsensu.. powstaje film, powstaja scenu, wsystko jest zagrane i pozniej sieokazuje ze nie bylo zadnego pomyslu? i wybieraja zakonczenie ktore bardziej im PASI? albo puszczaja oba bo nie moga sie zdecydowac? hmm.. a ja sobie wyobrazalam zze film to takie cos przemyslane od deski do deski..ze nawet jak jest calkowicie zeshizowany to ze mial byc t aki od samego poczatku. nie wiem, dziwnie mi. a reasumujac, to ten film chyba powstal wlasnie po to, zeby dziwic, prawda?
chyba: brawo;)

ocenił(a) film na 10
Trhell

ja oglądałam dwie wersje tego filmu:) tą z lepszym zkończeniem ściągnęłam z neta za pomocą eMule. Jest to, akurat w moim przypadku, wersja z francuskim dubbingiem. Jeśli chcecie ją ściągnąć wpiszcie w wyszukiwarce eMule razem z tytułem: Retail FRENCH, chyba powinniście znaleźć;) wilekość filmu to ponad 700 MB, pozdrawiam^^